Сеанс нечуваної самокритики. Азаров публічно визнав првину уряду у цінах на пальне

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.03.2011 10:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13388

Високі ціни на бензин в Україні обумовлені відсутністю конкуренції на ринку.

Про це заявив прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ учора в інтерв`ю телеканалу ICTV.

«Чому у нас зараз імпортується бензин за (високою - УНІАН) ціною і на нього накручується маржа, тобто надприбуток підприємствами-імпортерами? Це тому, що немає конкуренції», - сказав Азаров.

За його словами, завданням уряду є необхідність налагодити власне виробництво бензину і відновити роботу нафтопереробних заводів.

«Ми хочемо утримати ті ціни, які дозволять нашим людям купувати цей товар. Тут повинні поєднуватися ринкова конкуренція, ринкові умови і державне регулювання в тій частині, в якій це необхідно», - підкреслив глава уряду.

Від “Аратти”: майже три роки тому, прем'єр Юлія Тимошенко, коли зіткнулася з проблемою корпоративних змов на ринку пального, заявила, що через відсутність альтернативної пропозиції, російський бізнес, який володіє практично всією переробною промисловістю диктуватиме ціни на ринку. Тоді ж вона відкрила кордони України дляі імпортного пального. Окрім цього, тоді уряд запланував побудувати щонайменше три НПЗ, які б належали державі.

Після зміни влади, із зрозумілих всім причин, про рішення уряду щодо будівництва державних НПЗ "забули". Тепер, очевидно, "створюючи конкурентне середовище" - імпортне пальне обкладуть податками. І фінал цієї історії вже однозначний: на ринку пального російські фірми будуть "конкурувати" у царині спустошення кишень українців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.