У Запоріжжі відмінили регіональну мову

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.11.2006 00:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1339

Суд Орджонікідзевського району Запоріжжя скасував рішення Запорізької міської ради від 5 липня, яким російській мові було надано статус мови регіонального спілкування на території Запоріжжя.

Судове рішення було прийняте сьогодні й озвучене суддею місцевого суду Орджонікідзевського району Запоріжжя Андрієм Воробйовим.

Таким чином, суд задовольнив адміністративний позов міської прокуратури, згідно з яким ухвалення рішень про статус мови не входить до компетенції міської ради.

Представники міськради, присутні на судовому засіданні, з рішенням суду не погодилися й заявили про намір оскаржити його в законному порядку в суді вищої інстанції - Апеляційному суді Запорізької області.

Рішення Запорізької міської ради про надання російській мові на території міста статусу мови регіонального спілкування було ухвалене на сесії 5 липня за ініціативою представників Партії регіонів, які на останніх виборах одержали в Запорізькій міськраді 43 із 88 депутатських мандатів.

Згодом дане рішення було опротестоване прокурором Запоріжжя Олегом Скідановим, однак протест прокуратури залишився незадоволеним, після чого прокурором було направлено заяву в суд.

Раніше місцеві ради Донецької, Запорізької, Миколаївської, Луганської, Харківської областей, Харкова, Севастополя, Донецька і Луганська прийняли рішення про надання на своїх територіях російській мові статусу регіональної.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.