Призначення нового начальника департаменту авіації МНС супроводжувалося авіакатастрофою

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.03.2011 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13390

11 березня 2011 року о 10:04 за київським часом літак Tecnam Р2006Т під час виконання навчально-тренувального польоту в районі аеродрому Васильків на час заходу на посадку з курсом 314 в районі третьої руліжної доріжки накренився, впав та повністю згорів.

UR–ІТD полетів у вічність...

Власник та експлуатант машини - ТОВ «Міжнародний авіаційний центр підготовки», державний реєстраційний знак - UR–ІТD, повідомляє прес-служба МНС України.

В авіакастрофі загинули льотчики-інструктори Володимир Лядецький та Володимир Бригинець (обоє в минулому - військові льотчики-винищувачі 1 класу запасу, полковники), технік Павло Тищенко (капітан, проходив службу в транспортній авіації на Іл-76) і курсант Роман Томілін, колишній військовий льотчик.



Причини катастрофи вивчає спеціально створена комісія. Серед основних версій - людський чинник (помилка в пілотуванні) і відмова техніки. Авіадвигуни Tecnam Р2006Т відзначаються підвищеною аварійністю. Минулого року в Австрії за схожих обставин під час тренувального польоту розбився ще один літак Tecnam Р2006Т - тоді загинув 67-річний пілот-інструктор і 20-річний курсант.

В авіакастрофі загинули льотчики-інструктори Володимир Лядецький та Володимир Бригинець (обоє військові льотчики-винищувачі 1 класу запасу, полковники), курсант Роман Томілін, колишній військовий льотчик, і авіатехнік Павло Тищенко.

Авіапідприємство «Міжнародний авіаційний центр підготовки» готує льотчиків для так званої малої авіації - легкомоторних літаків, вертольотів, мотодельтапланів, навчає приватних пілотів.

«Ми оперативно виїхали на місце ЧП, але рятувати вже було нікого, та і нічого - тіла і літак сильно обгоріли», - сказав новопризначений в цей же день начальник департаменту авіації МНС Євген Червоненко. Відповідний наказ підписав міністр із надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

Військовий прокурор Київського гарнізону Микола Лисий підкреслив, що провини діючих військспеців, на чиїй території впала машина, в тому, що сталося доки не вбачається.

В неділю у Василькові відбулася прощальна церемонія з прахом загиблих льотчиків. Володимир Лядецький був похований на цвинтарі у Василькові, Володимир Бригінець буде похований на батьківщині - на Вінничині.

Тіла Романа Томіліна та Павла Тищенка забрали для поховання родичі, - повідомляється на гілці пам`яті Українського авіафоруму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.