Бідність і неосвіченість загрожують вашому здоров`ю

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.11.2006 02:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1340

Дослідження, яке його автори називають першим глобальним аналізом статевої поведінки людей, виявило кілька несподіваних фактів.

Доповідь виявила, що Захід є більш легковажний у статевих стосунках

Згідно з висновками британських дослідників, які вивчали становище у майже 60 країнах світу, статеве здоров’я людей не залежить від кількості партнерів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Керівник дослідження професор Кей Веллінгз каже, що група вчених сподівалася виявити найбільшу невибагливість у статевих стосунках у країнах Африки, де найвищі рівні статевих захворювань.

Але дослідження засвідчило, що насправді більшу роль відіграють такі фактори як бідність і погана освіта, зокрема, неналежна поінформованість про використання протизаплідних засобів.

Експерти вважають, що дані, отримані у ході досліджень, розвіюють популярний міф про типову поведінку жінок та чоловіків у галузі статевих стосунків та залежність рівня статевих захворювань від цієї поведінки.

На думку вчених попередня наукова статистика з цього питання була помилковою. Це вплинуло на результати, за якими впродовж останніх десятиріч, багато хто вважав, що випадковий секс та безладна сексуальна поведінка веде до широкого розповсюдження статевих захворювань.

Африка з її сумною статистикою СНІДУ, традиційно асоціювалась з фактом численних статевих контактів серед мешканців континенту та спрощеної сексуальної поведінки. Але як виявилось, це суперечить реальній картині. За даними опитувань, що було проведено серед неодружених чоловіків та жінок у Африці, їх сексуальна активність залишається низькою порівняно з опитуваними у країнах Заходу .

Тільки дві третини з африканців змогли пригадати, коли останнього разу вони мали секс. Низький рівень освіти, недостатня поінформованість у питаннях про використання протизаплідних засобів, бідність – це, є на думку вчених головним фактором епідемічного розповсюдження СНІДУ та статевих захворювань у країнах Африканського континенту.

В Україні рівень СНІДу та статевих захворювань також набуває розмірів епідемії. Одна з причин, - це секс без використання презервативу. Неналежна поінформованість про використання протизаплідних засобів та поширення наркоманії, вилились у цифри статистики за якою, ще 10 років тому Україна мала 183 особи хворих на ВІЛ-СНІД за офіційною інформацією порівняно з даними 2004 року, де було зареєстровано понад 68 тисяч.

Кількість статевих партнерів у пересічного мешканця індустріально розвинутої країни Заходу значно більша, а динаміка сексуального життя швидша – так стверджують дослідники. Разом з цим, рівень статевих захворювань у цих країнах залишається порівняно низьким.

Дослідження також показало, що всупереч переконанням, вік початку статевого життя знижується. Майже всюди, перший сексуальний досвід і чоловіки, і жінки набувають у віці 15-19 років, причому жінки небагато раніше, ніж чоловіки, особливо в країнах, що розвиваються. Тобто перший статевий контакт відбувається в такому ж віці, як і 10 років тому.

Однак є значні коливання по країнах. У Великобританії, наприклад, чоловіки і жінки втрачають невинність у віці 16,5 і 17,5 років відповідно. Для порівняння, в Індонезії - у 24,5 і 18,5 років відповідно.

Дослідники також з’ясували, що люди, які перебувають в шлюбі, мають більше сексуальних зв’язків.

Крім того, виявилося, що за кількістю партнерів між жінками і чоловіками в розвинених країнах, і тих, що розвиваються, спостерігається нерівність. Наприклад, чоловіки і жінки в Австралії, Великобританії, Франції і Сполучених Штатах мають майже рівне число сексуальних партнерів. Навпаки, у Камеруні, Гаїті, і Кенії, чоловіки мають безліч партнерок, у той час як жінки мають в основному тільки одного.

Цей дисбаланс має істотне значення для охорони здоров’я. "У країнах, де жінки прив’язані до своїх чоловіків, вони, імовірно, не будуть просити використовувати презерватив, не знаючи про зради чоловіків", - говорить Веллінгз.

Через різноманіття форм статевої поведіки у світі, попереджає Веллінгз, не може бути єдиного підходу, що буде працювати скрізь. Підхід до вирішення проблем в області охорони здоров’я в різних країнах повинен у першу чергу диктуватися результатами епідеміологічних досліджень, а не існуючими уявленнями і моральними принципами.

Розпуста підточує чоловічу силу

...Але легковажність підточує чоловічу силу

Німецькі учені, на відміну від своїх легковажних британських колег, напевно встановили, що розгульний спосіб життя найнегативнішим чином впливає на можливість коли-небудь стати батьком. Підвищена та безладна сексуальна активність, укупі з іншими звичками, характерними для донжуанів, якнайгіршим чином позначається на якості їх сперми і, відповідно, репродуктивній здатності.

По репутації героїв-коханців завдано нищівного удару. Дані досліджень, що отримали співробітники університету Марбурга (Німеччина), теоретично повинні примусити жінок, що шукають серйозних стосунків (або, як мінімум, мріють про потомство), відвернутися від мачо, віддавши перевагу сексуально нерозбещеним особам чоловічої статі.

Про те, що сигарети, алкоголь, наркотики й забруднення навколишнього середовища згубно впливають на можливість зачаття, відомо вже давно. Фахівець андрології з клініки при університеті Гамбурга Вольфганг Шульце ще раз звертає увагу на шкоду, яку приносить куріння й пияцтво. А також озвучує ще кілька причин погіршення якості сперми у тих, хто прагне відповідати образу мачо. Наприклад, дуже вузькі джинси. Вони, звичайно, примушують звернути увагу на мускулатуру ніг і оцінити рельєфність філейної частини героя-коханця. Проте, такий одяг створює підвищену температуру тіла, яка вбиває сперматозоїдів.

Ще один удар по демографічній ситуації у світі, вважають дослідники, наносять ті виробники продуктів живлення, які так і прагнуть напхати свої вироби соєю. Як показують експерименти, рослинний естроген, що міститься в ній - лютий ворог сперматозоїдів.



Від "Аратти": “Випадковий секс та безладна сексуальна поведінка веде до широкого розповсюдження статевих захворювань”, - це, можливо, і помилкове ствердження, а от що така нерозбірливість у статевих зв`язках веде до морального зубожіння партнерів, ослаблення ролі сім`ї в суспільстві та занепаду нації в кінцевому результаті, - вчені чомусь вирішили, що це не суттєво. Головне для них, - щоб не було епідемій, а про те, що саме моральність суспільства впливає на рівень розбещеності. Тому ми повністю поділяємо думку німецьких дослідників. Хоча фактор бідності, на превеликий жаль, тут має місце бути...

За матеріалами інтернет-видань


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.