“Реформи” Табачника почалися у столиці: скільки шкіл закриють?

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.03.2011 11:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13401

У київські школи вступила нова рознарядка «згори» - розформовувати класи, в яких навчається менше 20 осіб.

Про це повідомила голова комісії Київради із соцзахисту Алла Шлапак

«Київські райвно отримали розпорядження скорочувати класи, де менше 20 осіб. Правда, в главку освіти КМДА зараз докладають максимум зусиль, щоб переконати владу, що в Києві це робити не можна, тому що багато старших класів маленькі через демографічного спаду в 1994-1998 роки. А початкові класи, навпаки, переповнені. Ми зробимо все, щоб Києва це рішення не торкнулося», - сказала Шлапак.

Вчителі та батьки проти укрупнення класів. Вони говорять, що невелика - 10-13 - кількість учнів у класі дуже добре позначається на ході навчального процесу - дітям приділяється більше уваги.

«Але вже пішла рознарядка - розформовувати класи, в яких менше 20, або, в крайньому випадку, 15 осіб, - каже Валентина Миколаївна, вчитель однієї з шкіл Шевченківського району. - А у нас в класі - 10. І це чудово для дітлахів. Тепер же не знаємо навіть, що й робити. Великі класи - це набагато гірше. Я, як страшний сон, згадую часи, коли у нас було понад 30 чоловік за партами».

Чиновники погоджуються, що в ідеалі в одному класі має бути 5-7 учнів, але кажуть, що питання впирається в гроші.

«Хто зможе на клас з 5 чоловік придбати комп´ютери або обладнати кабінет з фізики?! Але ж діти, яких позбавили цього, - обкрадені діти», - сказав один з чиновників від освіти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.