Нардеп Тарасюк упіймав Табачника на брехні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.03.2011 13:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13406

Голова Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк вважає, що теза очільника Міносвіти про те, що столиця України є російськомовною, є відвертою дезінформацією і покликана підготувати грунт для закриття шкіл з українською мовою навчання.

Про це повідомила прес-служба партії.

«Останній перепис населення 2001 року продемонстрував, що приблизно ¾ киян вважають українську мову своєю рідною. Очевидно, нинішній очільник МОН не знайомий з офіційною статистикою. На ділі ми бачимо лише засилля українофобського суб’єктивізму», – зазначив парламентар. Також, він висловив припущення, що, можливо, у такий спосіб киян готують до майбутнього закриття шкіл з українською мовою навчання.

Загалом, зауважив Лідер НРУ, ситуація з поширенням російської мови в Києві є наслідком політики русифікації, що здійснювалась у часи Російської Імперії та, особливо, Радянського Союзу. «Комуністичний режим просто не міг дозволити, щоб у третьому за важливістю в Союзі місті процвітала українська, а не російська мова. Треба ж було якось формувати той "радянський" народ з єдиною мовою і культурою», – сказав він.

«Якщо взяти ту ж освіту, то якщо тоді школи були ще 50/50 українськомовні і російськомовні, то середні спеціальні та вищі навчальні заклади були виключно російськомовні, окрім хіба що університету Шевченка. Табачник як киянин має це пам’ятати», – додав політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.