Томенко вважає, що столичну газету закривають за політику

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.03.2011 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13408

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що друк “Газети по-київські” припинено з політичних мотивів.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок.

"Я звернувся до Андрія Шевченка з тим, щоб невідкладно розібратися в ситуації навколо "Газеты по-киевски", - зазначив Томенко.

"За інформацією, яку ми маємо, газета припинила свій вихід з політичних міркувань, оскільки власники вважають, що вона висвітлює неадекватно ситуацію по відношенню до влади", - сказав віце-спікер.

"Я, як автор закону про цензуру, вважаю, що це становище - не лише тиск з боку влади, а й тиск з боку власників. Тому я буду переконувати комітет (зі свободи слова) невідкладно завтра розглянути це питання на засіданні і запросити працівників трудового колективу", - заявив Томенко.

Як відомо, уже третій номер поспіль "Газеты по-киевски" не вийшов у друк. Колектив видання у відкритому листі заявив про тиск на своє керівництво, проте не уточнив, з чийого боку

Водночас, за інформацією Київської незалежної медіа-профспілки, приводом "для репресій" послужила публікація "Газеты…", "у якій було викладено кілька неприємних для влади фактів, про підготовку до нібито вільного спілкування з народом президента Віктор Януковича у прямому ефірі 25 лютого"

При цьому Томенко додав, що вимагає спростування матеріалу іншої газети, в якому стверджується, що віце-спікер видає свої книги за державний рахунок.

Як відомо, даний матеріал був опублікований у газеті "Сегодня".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.