Плющ придумав, як легалізувати нардепів-багатокнопочників

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 16.03.2011 12:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13421

Якщо народний депутат не може бути на пленарному засіданні, то він повинен мати право делегувати свій голос.

Таку думку висловив народний депутат, член депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Іван Плющ

«За пропорційною системою рішення щодо голосування приймається на фракціях. Це власне передбачалося попередньо Конституцією. Зараз же за нині діючою Конституцією така норма не передбачається, в якій фракції йому перебувати і як голосувати», - зазначив Плющ.

«Я б не хотів, щоб тут влаштовували системи голосування, які могли б дозволяти голосувати зі супутника і я хотів би, щоб депутати під час пленарних засідань були на робочому місці і голосували так, як вважають за потрібне. Якщо ж він не може, він має право делегувати свій голос або в письмовій, а тому в іншій формі», - додав він.

Також, Плющ нагадав, що згідно до Конституції народний депутат має право розподіляти свій робочий час і вибирати одну з форм діяльності.

«Практика показує, що під час пленарних засідань зазвичай депутат повинен бути в залі і брати участь, але це не виняткова практика, тому що, якщо необхідно, то депутат повідомляє через секретаріат Голови ВР, що він відбуває у відрядження або виконує свої інші обов´язки, пов´язані з депутатською діяльністю», - підкреслив парламентарій.

Як повідомлялося раніше, голова Верховної Ради Володимир Литвин допускає, що 17 березня парламент розгляне проект постанови про впровадження модернізованої системи «Рада-3» .

Дана система передбачає, що голосування депутат починає з натиснення сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку «За», «Проти», або «Утримався».

Передбачається, що якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну з кнопок, його голос не зарахується.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.