Регіонали погрожують Яценюку за запровадження персонального голосування

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 16.03.2011 16:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13425

Верховна Рада підтримає введення нової системи голосування "Рада-3".

Таку думку висловив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко.

"Ви питаєте: чи проголосує за введення сенсорної кнопки регламентний комітет? Так, думаю, підтримає. Проголосує зал? Так, швидше за все, проголосує. Чи будуть внесені необхідні зміни в регламент? Так", - сказав він.

У той же час Макєєнко переконаний, що система не зможе забезпечити персональне голосування.

"Як людина, яка пропрацювала в парламенті не одне скликання, я вам гарантую: ця система не зможе виконувати своє призначення - забезпечувати, щоб кожен депутат голосував сам за себе. У цьому відношенні вона нічим не відрізняється від діючої системи ... Ви переконаєтеся в цьому самі, в перший же день її експлуатації ", - сказав він.

За його словами, обійти цю систему "можна дуже просто".

"І тоді ми прийдемо до наступного питання. Розробка та встановлення системи проводилась за бюджетні гроші. Яка була її мета? Щоб кожен депутат голосував індивідуально, відповідно до чинної Конституції. Але якщо ця система технічно не забезпечує реалізацію цих благих цілей, значить, бюджетні гроші були витрачені дарма ", - сказав Макеєнко.

Він повідомив, що регламентний комітет розглядатиме питання про звернення до прокуратури з цього приводу.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Литвин допускає, що 17 березня парламент розгляне проект постанови про впровадження модернізованої системи "Рада-3".

Дана система передбачає, що голосування депутат починає з натиснення сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку "За", "Проти", або "Утримався".

Передбачається, що якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну з кнопок, його голос не зарахується.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.