Хатіко-II: японський пес демонструє безкінечну вірність, рятуючи і оберігаючи свого пораненого товариша

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.03.2011 23:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13430

На тлі страшної трагедії в Японії місцеві журналісти відзняли і розмістили в інтернеті відео про зворушливому поведінку собаки, яка залишилася після цунамі без господарів і віддано охороняє на руїнах свого пораненого друга.

Ролик під назвою "Безкінечна вірність" (Ultimate Loyalty) вийшов у лідери переглядів на YouTube - його подивилися більше 170 тисяч людей, повідомляє NEWSru.ua.

Відео демонструє, як виснажений і брудний пес у нашийнику бродить навколо свого пораненого одноплемінника, що лежить в уламках. Він всіляко намагається привернути увагу оператора до лежачої без руху собаки, сідає поруч і дивиться в бік камери.



У кадрі видно, з якою турботою пес улещує пораненого друга, на шиї якого теж видно нашийник. В один момент він, немов заспокоюючи, обіймає його лапою за шию. У коментарях до відео повідомляється, що обидві собаки були врятовані, одну з них доставили в притулок, іншу - до ветклініки.

Ще кілька підписів під відеозаписом повідомляють, що в Японії розпочато збір коштів на допомогу тваринам, що стали бездомними після землетрусу і цунамі. Багато користувачів написали, що готові взяти собак собі.

Користувачі інтернету, що залишили свої коментарі під цими відеокадрами, відзначають незвичайну відданість японських собак. Як відомо, у Токіо на станції “Сібуя” є пам'ятник собаці Хатіко, який в 1920-х роках кожен день протягом багатьох років приходив туди і чекав свого господаря після його смерті. Про цю історію в 2009 році був знятий фільм "Хатіко: найвірніший друг" з Річардом Гіром у головній ролі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.