“Репортери” закликають Коломойського спростувати звинувачення в цензурі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.03.2011 22:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13439

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” стурбована ситуацією, що склалась в “Газеті по-київські”.

Про це йдеться в листі генерального секретара "Репортерів без кордонів" Жана-Франсуа Жульяра до президента "Главред медіа-холдингу" Ігоря Коломойського.

"Газета по-київські" не має можливості друкуватись уже протягом тижня, а її журналістам вже два місяці не виплачують зарплату, оскільки "Главред" заблокував її банківські рахунки", - зазначили в організації.

"Ваш холдинг послався лише на фінансові причини таких дій, але ми дуже стурбовані тим фактом, що колектив у своїх зверненнях і публічних заявах заявив про цензуру", - йдеться в листі.

"Репортери" зазначають, що газета "працювала без бюджету протягом 15 місяців, і її фінансовий стан не сильно змінився останнім часом".

Крім того, "на її рахунках заблоковано близько 1,5 мільйона гривень".

"Рішення припинити вихід газети було прийнято без будь-яких пояснень, коли "Главред" просто наказав видавництву, яке йому належить, припинити публікацію. Найшвидшим результатом цього рішення буде лише погіршення фінансового стану "Газети по-київськи", оскільки її позбавлено прибутку", - заявили в організації.

"Незалежність ЗМІ означає, що не повинно бути ніякого зовнішнього втручання у щоденну політику новинного ЗМІ, навіть зі сторони власника", - нагадують "Репортери".

"Буде дуже шкода, якщо внутрішні чвари закінчаться тим, що читачі будуть позбавлені цієї важливої газети. Якщо є конфлікт, його потрібно вирішити прозоро і з колективом", - зазначається в листі.

В правозахисній організації, звертаючись до Коломойського, зазначають, що "хотіли б отримати від вас запевнення в тому, що "Главред" сповнений рішучості дотримуватись свободи слова у ЗМІ, які входять до цього холдингу, і що "Газета по-київські" не буде зазнавати ніякого тиску".

"Звинувачення у цензурі потрібно спростувати конкретними вчинками. Газета повинна поновити свою публікацію, і дуже важливо, щоб журналісти газети отримали свою зарплатню без затримки", - заявили в організації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.