Чергове “покращення” для малого бізнесу: біля податкових інспекцій утворилися черги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.03.2011 04:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13441

У Києві (і не тільки) під стінами районних податкових інспекцій утворилися рекордні черги через подання підприємцями нових щомісячних звітів.

На фото: черга в ДПІ Оболонського району міста Києва. Фото Сергія Кулика.

Зокрема, кілька днів тому стало відомо про те, що підприємцям необхідно здати до 21 березня податкову декларацію за січень і за лютий 2011 року, повідомляє Кореспондент.net.

У зв'язку з цим під стінами податкових останнім часом спостерігаються рекордні черги.

Податківці працюватимуть у вихідні через ажіотаж навколо подачі декларацій

Державна податкова служба України для максимального “комфорту” платників на період надання звітності залучить додаткових фахівців, а також працюватиме у вихідні.

На думку голови ДПСУ Віталія Захарченка, це дозволить зменшити черги і підвищить “якість обслуговування” людей.

Крім того, за його дорученням з 17 березня в податкових інспекціях по всій Україні прийом звітності буде здійснюватися з 8 до 21 години. Також податківці будуть обслуговувати платників у вихідні - 19 і 20 березня.

"Ми рекомендуємо використовувати засоби електронного зв'язку для надання податкової звітності. Судячи з досвіду окремих регіонів України, де більшість платників обрали саме таку форму подання декларацій, це істотно зменшує особисті контакти з податківцями та економить час, як платників податків, так і наших фахівців, і черг не виникає", - наголосив Віталій Захарченко.

Податкова служба подбала і про інформаційні сервіси для платників податків. Для того щоб допомогти платникам податків, на офіційному веб-сайті ДПА України (sta.gov.ua) розміщені інструкції щодо заповнення Податкових декларацій.

Найбільш цікаво, що “хрещений батько” нового Податкового кодексу пан Азаров стверджував, що вся Європа за такими правилами працює, хоча черги до держустанов - це стара радянська традиція, яка лише зміцнилася з приходом до влади "проффесіоналів-кровосісів". При цьому, люди змушені вистоювати в черзі по кілька годин на морозі і без жодних санітарних, а то й просто людських умов, - як в концтаборах, - бо ні про туалети, ні про стільці для відвідувачів ніхто, звісно не дбав...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.