Президент вніс в Раду проект закону про Голодомор

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.11.2006 16:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1345

Президент України вніс на розгляд парламенту проект Закону України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні”.

Діти збирають мерзлу картоплю на колгоспному полі (село Удачне, Донецької області, 1933 рік).

Як зазначили у прес-службі, основним положенням проекту Закону України “Про Голодомор 1932 – 1933 років в Україні” є визнання Голодомору 1932 – 1933 років в Україні актом геноциду української нації.

Президент вніс на розгляд проект Закону, визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду.

В законопроекті зокрема пропонується надати політико-правову оцінку Голодомору 1932 – 1933 років в Україні і відповідно до Конвенції Організації Об’єднаних Націй від 9 грудня 1948 року про попередження злочину геноциду і покарання за нього визнати голодомор явищем геноциду Українського народу.

Представлятиме зазначений законопроект під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України виконувач обов’язків Голови Українського інституту національної пам’яті Ігор Юхновський.

Від “Аратти”: як не дивно це звучить сьогодні, але у Верховній Раді України серед народних обранців ще достатньо таких, що страждають на історичну амнезію. Зокрема, це стосується фракцій Партії регіонів (про це свідчать матеріали їхнього офіційного сайту) та КПУ, які вперто не бажають (як і комуністична партія України - правонаступниця більшовизму) визнавати навіть сам факт штучних голодоморів в Україні. В якості контраргументів, коли остаточно сконала більшовицька брехня щодо посухи, почала звучати, модифікована на сучасний лад, сталінська версія про загострення класової боротьби: мовляв, погані українські селюки не хотіли давати хліб гегемону, тобто робочому класу, і тому держава диктатури пролетаріата застосувала до них адекватні дії.

Звичайно, така версія виглядає дещо анекдотично для будь-якої людини, що має закінчену середню освіту. Проте, гірко усвідомлювати той факт, що КПУ не тільки не була засуджена Міжнародним трибуналом за злочини проти власного народу, а й сьогдні є членом правлячої коаліції, тобто правлячою партією. А коли комуністи при владі - чи слід дивуватися стрімкому зубожінню кожного із нас?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.