Тисячні черги в податкових - доказ того, що урядом Азарова взято курс на знищення підприємництва в Україні (відео)

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.03.2011 18:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13450

Тисячні черги людей під податковою – яскравий приклад абсурдності деяких норм, закладених у новому Податковому кодексі.

Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової й регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська під час спілкування з людьми під стінами податкової інспекції в Києві.

Як повідомили УНІАН у прес-службі голови парламентського комітету, сьогодні, 18 березня, народний депутат Н.Королевська відвідала одну з податкових інспекцій Києва і поспілкувалася з людьми, які стоять у черзі, аби здати декларації.

«Те, що по всій країні вишикувалися тисячні черги людей під податковими інспекціями, – яскравий приклад абсурдності деяких норм, закладених у новому Податковому кодексі. Люди змушені цілодобово стояти під стінами податкових інспекцій, втрачаючи дорогоцінний робочий час і збільшуючи збитки як людей, так і держави, яка несе витрати на друкування нікому не потрібних бланків і їх адміністрування», - вважає Н.Королевська.

За її словами, «Податковий кодекс паралізував роботу економічно активної частини населення, від якої потрібно щомісячно здавати декларації про доходи фізичних осіб. Черги і дефіцит – ось що характеризує економічну ситуацію в країні. Неадекватні й абсурдні положення Податкового кодексу шкодять економіці і створюють можливості для знущання з людей».

Вона відзначила, що навіть на самозайнятих фізичних осіб-підприємців покладено обов`язок щомісячно надавати пусті декларації. Крім того, надання цих документів збігається з терміном подання звітності з податку на додану вартість. «У результаті прості податкові інспектори захлинаються в потоці паперу, а навколо будівель податкових виникли тисячні черги. Я вважаю, що розробники Податкового кодексу, які внесли до нього такі абсурдні норми, повинні, зрештою, понести відповідальність за свої дії!», - заявила Н.Королевська.

Голова Комітету Верховної Ради внесла свій законопроект з поправками до Податкового кодексу, який відміняє необхідність здавання до податкових інспекцій пустих бланків декларацій з податку на доходи фізичних осіб. Вона також звернулася з офіційним запитом на ім`я прем`єр-міністра України Миколи Азарова з пропозицією підтримати даний законопроект і ліквідувати неефективне державне регулювання порядку надання декларації з податку на доходи фізичних осіб платниками податків, які не використовують найману працю.

Азарова просять звільнити голову податкової, де журналістам заборонили знімати величезні черги

Народний депутат, лідер партії “Україна майбутнього” Святослав Олійник звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням звільнити начальника податкової інспекції Червоногвардійського району Дніпропетровська Ольгу Бірсан і розібратися з фактом перешкоджання законній діяльності журналістів з боку співробітників цієї інспекції.

Про це Олійник заявив у коментарі для ЗМІ, повідомили в прес-службі депутата.

"На жаль, хамська поведінка працівників фіскальних структур щодо підприємців у нашій країні за останній рік стала нормою. Очевидно, вони вгадують, що урядом Азарова взято курс на знищення підприємництва в Україні. З моєї точки зору, керівник, який допустив подібне ставлення до підприємців , і тим більше, до журналістів, не має права працювати на держслужбі", - зазначив політик.

Олійник вважає, що службовці, з боку яких мало місце порушення, повинні понести заслужене покарання. "Я звернувся до прем'єр-міністра з проханням звільнити начальника податкової інспекції Червоногвардійського району Дніпропетровська Бірсан, а осіб, які перешкоджали журналістській діяльності, - притягнути до юридичної відповідальності", - зазначив депутат.

Прес-служба нагадує, що відповідно до статті 5 закону Про державну службу державний службовець повинен шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця.

Новий Податковий кодекс вимагає від фізосіб-підприємців не щоквартальної, а щомісячної декларації про доходи. У зв'язку з цим, щоб здати всі документи, підприємцям доводиться займати чергу о п'ятій ранку. Найбільші черги зібралися в Одесі, Донецьку, Києві та Дніпропетровську, зазначають ЗМІ.

Як повідомлялося, 17 березня з податкової інспекції Червоногвардійського району Дніпропетровська грубо випровадили журналістів 9-го каналу, які приїхали на прохання підприємців зняти сюжет про величезні черги і тяганину, з якими повинні миритися підприємці, щоб здати до інспекції документи.

Як розповіли на телеканалі, охорона податкової не дозволила журналістам вести зйомку, закривала об'єктив телекамери. Також журналістам не вдалося поспілкуватися ні з ким з керівників податкової інспекції.

Окупаційна влада нищить підприємництво в Україні - підбірка відеодоказів













 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.