СБУ готує зятя Черновецького на “посадку”

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 21.03.2011 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13458

СБУ підготувала і передала в прокуратуру міста матеріали за фактом привласнення структурами, близькими до зятя мера Києва Леоніда Черновецького В´ячеслава Супруненка, об´єктів комунальної власності.

Про це повідомили джерела в силових органах

«Процес буде гучним», - сказало джерело.

Також не виключено, що нове загострення «кримінальної» активності навколо родини Черновецького пов´язане з ситуацією в Київраді, де останнім часом наростає глуха опозиція до нового керівництва КМДА, яка групується навколо вірних Супруненку депутатів, а також інших невдоволених.

Донька мера Христина раніше в інтерв´ю говорила про те, що її чоловік В´ячеслав - «мозок сім´ї». Опозиційні депутати додавали, мовляв, повз нього не проходить жодне земельне чи майнове рішення Київради. А земельних схем, як уже довела прокуратура, була маса. У першу чергу, виділення земельних ділянок на підставних осіб. У підсумку так «пішли» тисячі га землі. Ще одна схема - винесення проекту рішення з голосу, коли депутати навіть не здогадувалися, за що голосують. Роздача 10 соток, які належать усім киянам, але насправді їх отримували ті ж підставні люди. Що стосується комунальних підприємств, то, як заявляв голова КМДА Олександр Попов, робилася додемісія, акції розмивалися і викуповувалися потрібними людьми. За приблизними оцінками правоохоронних органів збиток, завданий місту з 2006 року, становить кілька мільярдів гривень.

Однією з ключових фігур у всіх цих справах є голова земельної комісії Олексій Євлах, який зараз сидить у німецькій в´язниці. Кажуть, саме він може дати основні свідчення проти команди мера. Як сказали в його оточенні, Євлах дуже чекає на екстрадицію, оскільки хоче приїхати на батьківщину, але вона чомусь затягується.

У той же час, як сказав один із найбільших київських чиновників, «Супруненко і його команда всю свою власність оформили дуже грамотно. Зараз, звичайно, можна через суди все у нього відібрати. Але прийде час, зміниться влада, і він, через ті ж суди, все поверне».

Не виключено, що саме тому влада зараз може піти силовим шляхом - спробувати заарештувати за будь-яким звинуваченням Супруненка і тримати його в СІЗО доти, поки тому раптом не захочеться віддати все місту добровільно. До слова, Супруненко давно перебуває за кордоном і носа в Україні не показує, а джерела кажуть, що мер давно втратив на нього вплив.

Нагадаємо, як повідомило достовірне джерело в правоохоронних органах, група вивчала «успіхи» Леоніда Черновецького та його молодої команди за період 2007-2010 років.

Згідно з результатами моніторингу, більше 2 211, 62 га землі віддано в оренду (підставним особам і фірмам-одноденкам); продано - 280 га землі (без конкурсу, як правило, за заниженою вартістю та інсайдерськими аукціонами); виведено з комунальної власності близько 700 об´єктів - через організовані судові рішення, додемісії та афільовані з «прибульцями» компанії; скуплені посередниками за копійки всі інвестиційно-привабливі майданчики та об´єкти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.