ГПУ впіймала ДАІ на незаконному використанні спецтехніки

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.03.2011 11:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13461

Радарні комплекси “Арена” і “TruCAM” використовуються Департаментом ДАІ без експертного висновку або сертифіката відповідності, повідомила Генеральна прокуратура України.

Радар ДАІ “АРЕНА”

До органів прокуратури протягом січня-лютого поточного року надійшла значна кількість звернень громадян щодо законності притягнення до адміністративної відповідальності у сфері порушення правил дорожнього руху, зафіксованих за допомогою технічних засобів іноземного виробництва "TruCAM" і "Арена".

Генпрокуратура провела перевірку і встановила, що ці технічні засоби використовуються Департаментом ДАІ МВС без експертного висновку або сертифіката відповідності, що є порушенням законів України "Про інформацію" і "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах".

За результатами перевірки з метою захисту прав громадян та інтересів держави 11 березня Генпрокуратура внесла начальнику ДАІ Валерію Лозовому припис про усунення виявлених порушень.

Як повідомлялося раніше, в грудні минулого року співробітники Державної автомобільної інспекції почали використовувати новий радарний комплекс "Арена", а в квітні 2010 року в ДАІ представили лазерний радар "TruCAM", який розробили в Центрі космічних технологій NASA.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.