Пентагон “поклав око” на соціальні мережі

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.03.2011 14:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13468

Військові США розробляють комп’ютерну програму, яка дозволить таємно маніпулювати на сайтах таких популярних мереж як Facebook і Twitter.

Про це пише британська газета Guardian з посиланням на представника штабу Центрального командування США.

Сенс розробки в тому, що програма буде генерувати неіснуючі особистості в інтернет-просторі, метою яких буде здійснення впливу на онлайн-розмови та поширення американської пропаганди.

Як стало відомо виданню, якась каліфорнійська корпорація отримала замовлення від апарату Центрального командування Сполучених Штатів (Centcom), який відповідає за планування і управління американськими військами у випадку воєнних дій на Близькому Сході, в Центральній Азії і в Східній Африці.

Замовлення передбачає розробку програми "онлайн менеджменту особистості", який дозволить одному американському військовослужбовцеві контролювати до десяти різних віртуальних особистостей по всьому світу. При цьому близько 50 "контролерів" зможуть керувати вигаданими інтернет-персонажами "без побоювань, що їх можуть вирахувати досвідчені віртуальні супротивники", відзначає газета.

"Технологія дозволяє Centcom через засекречених користувачів блогів на іноземних інтернет-сайтах протистояти екстремістам та ворожій пропаганді за межами США", - цитує газета слова представника військових Centcom Білла Спікса (Bill Speaks).

Інші подробиці проекту джерелу видання не відомі. За деякими відомостями, інновація пов'язана з веб-експертами, що досліджували спроби китайської влади контролювати і обмежувати свободу слова в інтернеті.

Подібні шпигунські проекти військових США можуть спровокувати виток розробок-клонів серед інших урядів, приватних компаній і неурядових організацій, зазначає Guardian.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.