“Студентське братство” поставило Черномирдіну двійку та запропонувало підготуватися вдома

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 2.11.2006 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1349

Всеукраїнська молодіжна громадська організація “Студентське братство” вимагає негайного видворення з України і оголошення персоною нон-грата посла Росії Віктора Черномирдіна, який заявив про нелегітимність рішення Апеляційного господарського суду Севастополя про повернення Україні маяків з незаконного володіння Росією.

Як повідомив лідер “Студентського братства” Олег Яценко, в прийнятій сьогодні офіційній заяві організації наголошується, що “посол Росії втрутився у внутрішні справи України і висловив публічну зневагу до авторитету і рішень судової влади України, незважаючи на те, що рішення суду про повернення маяків вже вступило в силу (щодо маяків в Криму 11 вересня в 2006 р. і щодо маяків в Севастополі 3 лютого в 2003 р.) і оскарженню не підлягає”.

За словами Яценка, “Студентське братство” також нагадує Черномирдіну, що за угодою країн СНД, ратифікованому і Україною, і Росією ще в 1992 році, рішення господарчих судів однієї країни (України) є обов’язковими для виконання іншою країною (Росією).

На думку активістів “Студентського братства”, “виходом з міжнародного скандалу, викликаного сьогоднішньою заявою Черномирдіна, може стати негайне спростування з боку самого посла Росії або МЗС Російської Федерації”.

Як повідомлялося, Черномирдін заявив 2 листопада, що Росія не має наміру підкорятися рішенню Севастопольського апеляційного господарчого суду про передачу Україні 22-х об’єктів навігаційно-гідрографії, які зараз використовуються Чорноморським флотом РФ.

12 вересня Севастопольський апеляційний госпсуд ухвалив вилучити з незаконного володіння Міністерством оборони РФ маяки “Тарханкутський”, “Євпаторійський”, “Солодунов”, (поблизу м. Саки), “Ай-Тодорський”, а в цілому - 22 навігаційно-гідрографічні об’єкти на території АРК.

18 вересня Міністерство закордонних справ України інформувало російську сторону нотою про це рішення суду, і чекає неухильного його виконання найближчим часом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.