Справа Гонгадзе. Кучму викликали в ГПУ

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.03.2011 21:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13493

Екс-президента України Леоніда Кучму викликають у середу до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій у справі журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба фонду Україна, заснованого колишнім главою держави.

"Завтра на 10:00 Кучма повинен прибути до начальника відділу криміналістики Генеральної прокуратури України", - сказано в повідомленні фонду.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура у вівторок оголосила про порушення кримінальної справи стосовно Кучми у зв’язку зі вбивством Гонгадзе.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року в центрі Києва по дорозі додому, а через півтора місяці після його зникнення в одному з лісів Київської області було виявлено розчленоване і обезголовлене тіло чоловіка, яке, за багатьма ознаками, могло належати журналістові. Після серії експертиз ДНК генпрокуратура визнала, що останки - це тіло Гонгадзе.

У листопаді 2000 року в парламенті були оприлюднені аудіозаписи, нібито зроблені у кабінеті президента Кучми офіцером його охорони. На цих плівках люди з голосами, схожими на голоси президента, його оточення і глави МВС обговорюють можливість усунення Гонгадзе, і варіанти тиску на опозицію та ЗМІ.

Кузьмін повідомив, що "плівки" Мельниченка визнані речовим доказом у справі, що розслідується.

Вбивство журналіста Гонгадзе стало намасштабнішим політичним скандалом в історії незалежної України.

У 2009 році Служба безпеки України повідомила, що затримала одного з головних підозрюваних у вбивстві Гонгадзе - екс-генерала міліції Олексія Пукача. Восени 2010 року прокуратура заявила, що завершила досудове розслідування справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.