Азаров театрально насварив соратників за відсутність реформ

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 23.03.2011 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13499

Прем’єр-міністр Микола Азаров вимагає від міністерства фінансів та від мінекономрозвитку подати на розгляд уряду за місяць програму реформування податкової та митної служб.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

За словами керівника уряду, президент Віктор Янукович зосередив увагу уряду та всіх органів влади на забезпеченні необхідних темпів та якості здійснення реформ.

Прем'єр також запевнив, що всі доручення президента уряду з визначими термінами беруться на контроль.

"Перш за все посилення роботи стосується дерегуляції та розвитку підприємництва. Ми маємо забезпечити максимально сприятливі для розгортання підприємницької діяльності умов. Президент упевнений, що регуляторна реформа здатна суттєво оновити економіку, збільшити обсяги інвестицій та виробництва", - зазначив він.

Азаров повідомив, що Янукович вважає, що темпи регуляторної реформи попри певні досягнення не достатні.

"Минає третій місяць з початку року. Що заважало за цей час мінфіну, Федоре Олексієвичу,(Ярошенко-ред.) міністерсту економічного розвитку та торгівлі, Андрію Петровичу (Клюєв - ред.), Державній податковій та митній службам розробити положення для спрощення системи оподаткування, яке ми обіцяли людям? Що заважало вести постійний діалог з громадськими організаціями, підприємцями, щоб разом подати уряду узгоджені пропозиції? Чому керівники цих відомств, робочих груп, які створені для діалогу з підприємцями, чекали кілометрових черг до податкових інспекцій, акцій протесту або вказівок, щоб виконувати свої функції і чітко зформульовані доручення уряду?" - поцікавився він.

Голова уряду звернув увагу міністрів на те, що досі не виконано постанову уряду щодо припинення діяльності підприємтсв, створених для надання адміністративних послуг.

"Президент справедливо запитує, чому наші люди, за якісь незрозумілі, потрібні тільки чиновникам папірці, змушені платити сотні, а іноді тисячі гривень? Доручаю на наступне засідання уряду запросити цих керівників відомств, які такі підприємтва не ліквідували для звіту про причини невиконання доручення", - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося раніше, що Ярошенко тривалий час працював з Азаровим під час роботи останнього у Податковій та вважаєтсья його найближчим соратником.

Від “Аратти”: насправді, те що нині відбувається в ДПА і на митниці в народі вже давно має лаконічну назву "азаровщина".

І ми, чесно кажучи, не можемо собі уявити, куди може сягнути "реформістська" фантазія чиновників у модернізації цієї системи. Принаймні, враховуючи вектор, заданий Податковим Кодексом, ми переконані, що нові "реформації" навряд чи сприятимуть розвитку легальної підприємницької ініціативи.

Будемо щиро раді помилитися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.