В аеропорту Сімферополя затримано старожитності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.04.2006 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=135

Працівниками митного поста „Сімферополь-аеропорт” Кримської митниці під час митного оформлення були затримані предмети старовини кінця ХІХ-початку ХХ вв.

Під час митного контролю та митного оформлення ручної кладі та багажу пасажирів, що відлітали авіарейсом до Москви, було встановлено, що громадянин Росії, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, не заявив усно та не зазначив письмово в митній декларації про наявність у нього предметів, на переміщення яких необхідний спеціальний дозвіл, - повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Таких предметів у нього в багажі виявилося аж 21! Окрім старовинних фотографій офіцерів царської армії, митники за допомогою рентген-апарату виявили у валізі ще й інші унікальні речі – срібний портсигар, янтарний мундштук для сигар, оздоблений золотом, орден – бойовий хрест, фляга, атестати та інше! Більш точну інформацію про ці предмети та їх вік дасть спеціальна культурологічна експертиза.

В результаті було складено протокол про порушення митних правил, справу передано до суду, а в результаті чергові цінності залишилися в нашій країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.