Тимошенко відбула у Європу. Залишатися там й не думає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.03.2011 15:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13502

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко 23-25 березня відвідає Брюссель (Бельгія) для участі у саміті Європейської Народної Партії.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко під час візиту проведе ряд зустрічей з лідерами Євросоюзу.

У саміті також візьмуть участь Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу, Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, Президент Європейського Парламенту Єжи Бузек, Канцлер Німеччини Ангела Меркель, Прем‘єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Тимошенко заявляє, що виконуватиме всі зобов’язання, передбачені обраною проти неї мірою запобіжного заходу – підпискою про невиїзд – та обов’язково повернеться в Україну після самміту ЄНП.

"Я можу твердо сказати, що Президент України може на таке щастя навіть не розраховувати. Я обов’язково повернуся в п’ятницю в Україну", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам перед відбуттям до Брюсселю (Бельгія) для участі в самміті Європейської народної партії.

Лідер партії "Батьківщина" також заявила, що саме Президент України Віктор Янукович під тиском європейської спільноти дозволив Генеральній прокуратурі відпустити її за межі України. "Під тиском європейської спільноти, і не тільки європейської, Янукович був вимушений відпустити мене на самміт в Брюссель", - наголосила вона.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 73 партії-члени з 39 країн, 15 голів країн-членів ЄС та 6 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.