“Орли Могильова”, перевищуючи повноваження, перешкоджають підприємницькому автопробігові

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.03.2011 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13515

Співробітники міліції перешкоджали приєднанню в Гайсині Вінницької області нових учасників до автопробігу "автомайдан".

Про це заявив голова західної автоколони маршу протесту Ігор Гурняк.

"Коли ми виїжджали з міста Гайсин, начальник місцевого РУВС у супроводі свого заступника зупинилися біля автомобілів Гайсина, які хотіли до нас приєднатися, і фразами типу "вам тут жити, ми забороняємо вам рухається з колоною" фактично погрозами припинили процес приєднання машин. Перелякані водії фактично відмовилися їхати в колоні", - сказав Гурняк.

Він додав, що частина людей, незважаючи на погрози, вирішила взяти участь в автопробігу, підсівши у автомобілі інших його учасників.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляє, що міліція не перешкоджає автомобілістам, що їдуть протестувати у Київ.

"Коли я читаю в Інтернеті щось таке, я сміюсь від того, що ДАІ нібито затримує колону автомобілів. Якщо 5 авто, які їдуть з Луганська у бік Києва і їх хтось затримує, то нехай скажуть конкретні факти, і ми будемо розбиратися", - сказав Могильов.

Він додав, що для МВС 5 авто, які їдуть з одного краю країни в центр, "ніякої ролі не грають", тож "нема ні найменшого смислу їх затримувати".

"Просто ця акція не викликає ніякого ажіотажу, то вони й розказують, що міліція всіх затримує. Причому голослівно. Бо ніхто не каже місця події, який інспектор затримав", - сказав Могильов.

Водночас він додав, що будь-яка масова акція громадян має право на проведення, а завдання міліції полягає в тому, щоб не допустити порушення громадського порядку і вчинення кримінальних злочинів.

На запитання, як міністр ставитеся до того, що одна з цілей акції звільни його особисто Могильов відповів: "Ну якщо я комусь не подобаюсь – це їхні проблеми".

Нагадаємо, у понеділок на Київ зі Львова та Луганська вирушив "автомайдан" "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!".

Організатори акції заявляли, що ДАІ перешкоджає їм дістатися Києва.

Пізніше стало відомо, що Дніпропетровський окружний адмінсуд заборонив проходження автоколони підприємницького автопробігу вулицями міста, а у Києві автомайданцівців не пустять на Майдан Незалежності через шоу одного з телеканалів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.