Справа Гонгадзе. У ГПУ вважають, що Кучма наказував перелякати Гію.

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.03.2011 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13537

Робоча версія слідства у справі проти Леоніда Кучми – що він доручив налякати Георгія Гонгадзе, а вбити журналіста зважився вже Юрій Кравченко.

Це випливає зі слів представника інтересів Мирослави Гонгадзе у суді Валентини Теличенко.

"Оскільки я тепер маю і постанову щодо порушення кримінальної справи щодо Кучми, і відповідні постанови щодо Пукача, я можу стверджувати, що робочою версією слідства на сьогодні є версія за якою Леонід Кучма давав вказівку вжити тих заходів, які були вжиті щодо журналіста Подольского у червні 2000-го року", - сказала адвокат в ефірі ТВі.

"А вже далі, мовляв, тодішній міністр МВС Кравченко сам вирішив вбити журналіста, сам дав наказ Пукачу вбивати журналіста (Гонгадзе)", - цитує Теличенко прес-служба каналу.

Як відомо, донедавна слідство вважало покійного Юрія Кравченка останньою ланкою в ланцюжку причетних до убивства Георгія Гонгадзе: нібито саме екс-голова МВС дав доручення своєму підлеглому Олексію Пукачу убити журналіста.

Тепер справа за підозрою у дачі такого наказу порушена проти екс-президента України Леоніда Кучми. Пукач проходить у цій справі свідком.

Журналіст Олексій Подольський також є постраждалим у справі проти екс-генерала міліції Пукача. Подольський був побитий у червні 2000 року. Гонгадзе зник у вересні того ж року.

Подольський вважає, що його вивезли в іншу область і били підлеглі Кравченка – з наміром залякати. Він пов’язував побиття зі своєю тодішньою професійною діяльністю в правозахисному об’єднанні "Ми".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.