Батьки захищаються від шкільних “оптимізаторів” з ПР іноземними послами

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 29.03.2011 13:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13542

Батьки учнів російської спецшколи № 2 у Донецьку, яку збираються оптимізувати, просять іноземних дипломатів вплинути на місцеву владу.

Як повідомляє «Сегодня», після звернення до посла Росії Зурабова, вони написали листи з проханням допомогти врятувати навчальний заклад послам США - Теффту, Великобританії - Тернер, а також представнику ЄС в Україні - Тейшейрі.

«Школа спеціалізується на вивченні англійської та німецької мов. Вона знаходиться в самому центрі Донецька. Через її зручне розташування влада ухвалила рішення закрити школу і продати будинок і землю, щоб отримувати прибуток під час Євро-2012», - пояснюють батьки.

Вони пишуть, що знаходяться у відчаї.

«Ми просимо Вас зобов´язати владу не закривати школу, а в разі її відмови, анулювати права України на проведення Євро. Просимо також направити своїх представників із незалежних правозахисних організацій», - йдеться у листах.

У той же час мер Лук´янченко стверджує, що наказу райвно № 49 про заборону набирати 1 і 10 класи в школу № 2 не існує, а районна влада не хоче зустрічатися з батьківським комітетом. Губернатор Близнюк каже, що в області немає єдиної програми оптимізації шкіл, і всі ці питання - у компетенції органів місцевого самоврядування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.