У Азарова - день театрального аматора. Прем’єр пообіцяв чиновникам можливу посадку за тарифи ЖКГ

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 30.03.2011 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13555

Прем´єр-міністр Микола Азаров попередив чиновників на місцях про адміністративну і кримінальну відповідальність за «тарифний креатив» у сфері житлово-комунального господарства.

Про це глава уряду заявив, відкриваючи чергове засідання уряду

Прем´єр-міністр зазначив, що встановлення тарифів на послуги ЖКГ було передано місцевій владі. За словами Азарова, це повинно було зробити формування тарифів справедливим.

«А що вийшло? Горе-чиновники почали закладати в тариф на водопостачання втрату 70% води в мережах. У тариф на прибирання прибудинкових територій - всі збитки і прорахунки ЖЕКів. І тому в різних містах тарифи відрізняються навіть не в рази, а на порядки. Тариф на прибирання прибудинкових територій, наприклад, від 17 коп. до 3,75 грн. на метр квадратний. Я вже давав доручення Віце-прем´єр-міністру Тихонову розібратися з цими тарифами, а головне вжити заходів для оптимізації цих рішень», - зазначив Азаров.

«Закінчується розробка нормативів тарифоутворення, і буде зрозуміло всім - що і як можна в них враховувати, а за який «тарифний креатив» буде адміністративна, а можливо, і кримінальна відповідальність.

Як повідомлялося раніше, перший віце-прем´єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що перевірки роботи житлово-комунального господарства в окремих регіонах показали, що має місце штучне завищення тарифів.

Від “Аратти”: комедія, яку розігрує влада навколо тарифів на так звані послуги ЖКГ вже навіть не викликає ніяких емоцій. Бо усім зрозуміло, що нові "ефективні" власники колишньої суспільної власності місцевих громад, які є водночас природними монополістами, - особи, які вважаються спонсорами чинної влади.

Ні, звичайно ж є й інший фактор: клептоманія дрібних клерків на місцях. Проте, наприклад аж ніяк не вони встановлюють "економічно обгрунтовані" тарифи на водопостачання, а ті самі власники, дружні до Миколи Яновича і його партії.

То ж в нас винкає питання: кого саме погрожує притягати довідповідальності прем'єр тих, хто "списує" 70% втрат води у зношених вкрай мережах чи чиновницький планктон?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.