Палестинця в Україні викрадало СБУ? А як же бути з Законом?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.03.2011 15:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13559

Викрадення в Україні палестинського інженера Дірара Абу-Cісі для ізраїльської розвідки “Моссад” організували та здійснили співробітники СБУ, пише німецький журнал “Der Spiegel” з посиланням на джерела в західній розвідці.

Родина палестинського інженера Дірара Абу-Cісі

"Саме українські агенти викрали Абу-Cісі. Пізніше європейці передали їхню жертву ізраїльтянам, які й просили про викрадення", - пише видання.

Як повідомлялося, зараз технічний директор електростанції Гази Дірар Абу-Cісі перебуває під арештом в ізраїльській в'язниці. Він підозрюється у скоєнні злочинів проти безпеки Ізраїлю, зокрема повідомлялося про його зв'язок зі справою Гілада Шаліта, захопленого в червні 2006 року палестинськими терористами.

Дружиною Абу-Cісі є українка. Відомо, що 18 лютого він сів у поїзд Харків – Київ, звідки на півшляху його зняли невідомі з посвідченнями спецслужб і доставили до Києва, де передали ізраїльській стороні. Його дружина заявила про зникнення чоловіка.

За даними Der Spiegel, у Єрусалимі вважають, що Абу-Сісі мав інформацію щодо ізраїльського солдата Гілада Шаліта, який був викрадений чотири з половиною роки тому ХАМАСом.

ХАМАС хоче обміняти Гілада на тисячу палестинців, які наразі перебувають в ізраїльських тюрмах. Однак Ізраїль не полишав сподівання звільнити Гілада за допомоги військової операції, але вони мають знати, де конкретно його тримають. "Це та інформація, яку вони сподіваються отримати від Абу-Сісі", - вважають журналісти.

Водночас адвокат Абу-Сісі Смадар Бен-Натан спростувала будь-який зв'язок Абусісі зі справою Шаліта.

Раніше представники СБУ заявляли, що "Служба безпеки України операцiй iз затримання палестинського громадянина не проводила й не надавала допомоги".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.