СБУ виявила у столичному суді організованих хабарників

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.03.2011 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13561

СБУ взяла під варту трьох співробітників Шевченківського районного суду Києва за хабар. Одному із затриманих обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Як повідомили в прес-службі СБУ, зокрема, під варту взяли помічника судді, двох секретарів суду і завідувача архівом суду. 29 березня вони були затримані під час отримання чергової частини хабара в сумі $ 6 тисяч (загальна сума хабара - близько $ 20 тисяч).

На даний час перевіряється інформація про причетність до корупційного механізму суддів зазначеного суду.

"Зазначені кошти призначалися для передачі суддям за ухвалення рішень у справах на користь зацікавлених осіб", - зазначили в СБУ.

Як нагадали в СБУ, злочинний механізм вимагання та отримання хабарів, який діяв у Шевченківському районному суді Києва, був розкритий СБУ спільно з Генеральною прокуратурою.

Під час обшуків службових кабінетів і місць проживання затриманих вилучено грошові кошти на загальну суму близько $ 50 тис. Серед вилучених грошей містилися кілька тисяч мічених купюр, які раніше їм передавалися в якості хабарів.

Генеральна прокуратура порушила дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.27 (про співучасників), ч.2. ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу

У даний час перевіряється інформація про причетність до корупційного механізму суддів Шевченківського суду.

Співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України затримали під час отримання хабара чотирьох співробітників Шевченківського районного суду Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.