Справа Гонгадзе. Американські адвокати Кучми вважають плівки Мельниченка слабкою ланкою

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 30.03.2011 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13562

Один з провідних юристів США Алан Дершовіц, який приєднався до команди, що представляє інтереси Леоніда Кучми у порушеній проти нього 21 березня справі, має намір вибудовувати захист екс-президента на сумнівності «плівок Мельниченка»

Про це повідомила прес-служба президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

Алан Дершовіц, який є професором Гарвардської школи права з 1964 року, розраховує привнести в команду свій «досвід як судового захисника, так і фахівця з кримінальних доказів». У цьому зв´язку дуже важливим є особистий досвід Алана Дершовіца, який говорить: «На початку своєї кар´єри я, молодий юрист, сам став жертвою маніпулювання доказами, звідси моя особиста зацікавленість знайти правду в цій справі».

На думку професора, вже приступив до вивчення подробиць справи, найбільше запитань викликає долучення до неї в якості доказів «записів Мельниченка», чия автентичність протягом 10 років заперечувалася або ставилася під сумнів: «З точки зору криміналістики, в цифровому записі відносно легко можна провести зміни, які здатні створити враження винності мовця. Різні частини [такого запису] легко видаляються, копіюються, вставляються і міняються».

Професор Дершовіц за свою майже півстолітню кар´єру юриста виграв безліч резонансних справ як в США, так і в інших країнах. До його послуг вдавалися глави держав і урядів, діячі ООН, губернатори та члени Конгресу і Сенату США, бізнес-лідери. В одній з виграних ним справ також фігурували записи, якими намагалися скомпрометувати колишнього прем´єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона. Наразі професор Дершовіц є одним з адвокатів засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.