Прокуратура несподівано прозріла і побачила, як столичні чиновники плюють на закон

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.03.2011 22:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13565

Прокуратура Києва виявила численні порушення при передачі в користування приміщень і земельних ділянок навчальних закладів столиці.

Більярдний клуб у колишньому дитсадку №782, вулиця Сабурова,16-а

Про це повідомив заступник генерального прокурора - прокурор Києва Анатолій Мельник сьогодні на міжвідомчій нараді.

Зокрема, за його даними, приміщення і території навчальних закладів використовуються суб`єктами господарювання для підприємницької діяльності, не пов`язаної з роботою з дітьми.

«Перевірки виявили не поодинокі факти розміщення в школах і дитячих садочках станцій технічного обслуговування автомобілів, майстерень з ремонту меблів, пошиття одягу, виробництва продуктів харчування. Зокрема, в Київському міському будинку вчителя розмістився цех з виробництва продуктів харчування, а в Київському університету імені Бориса Грінченка – цех з виробництва поп-корну й перукарня», - розповів прокурор столиці.

Мельник наголосив, що не за призначенням використовуються приміщення дошкільних навчальних закладів бюджетними організаціями – податковою службою, Пенсійним фондом, міліцією.

За його словами, органи влади не вживають заходів для того, аби прискорити передачу в комунальну власність відомчих дошкільних установ, а на земельні ділянки, які перебувають у користуванні навчальних закладів багато років, не оформлюють необхідних документів, що сприяє відчуженню цих ділянок.

Це колишній дитсадок №14 - бульвар Шевченка, 58

«Складається враження, що створюються такі умови, які дозволяють практично безперешкодно вилучати земельні ділянки, закріплені за навчальними закладами, на користь третіх осіб. Такі грубі й системні порушення вимог чинного законодавства могли бути допущені лише на тлі бездіяльності Головного управління освіти й науки та Головного управління комунальної власності», - наголосив прокурор Києва.

Загалом, поінформував він, за результатами перевірки прокуратура опротестувала ряд рішень органів влади про передачу 107 суб`єктам приміщень навчальних закладів Києва площею більш як 9 тисяч квадратних метрів. Також прокуратура столиці заявила 10 позовів, внесла 143 документи реагування.

З 1991 по 2010 роки в Києві залишилося з майже 800 дитячих садочків лише 566. 75% дитсадків переобтяжені на третину.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.