Чернівчан сектанти залякали кінцем світу

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 31.03.2011 03:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13566

Від пригнічення до депресії - жодної позитивної емоції нова рекламна кампанія на лайтбоксах та білбордах в чернівчан не викликала.

Жителі Чернівців залякані вуличною рекламою про кінець світу. Із найрізноманітніших носіїв - лайтбоксів, білбордів - у жителів обласного центру запитують - "невже це кінець?".

Від пригнічення до депресії - жодної позитивної емоції нова рекламна кампанія в чернівчан не викликала. Містяни, побачивши таке, кажуть, що їм і жити не хочеться.

Психологи такі гасла зараховують до психотравматичних. Наслідки, залежно від сили духу можуть бути найдраматичнішими. Фахівці не відкидають, що заклики до роздумів про кінець світу можуть бути продуманим кроком. Таким чином розробники кампанії пробують затягнути нових людей до громади, що розмістила рекламу.

Як з'ясувалось, у це вклалися члени церкви адвентистів сьомого дня. Самі представники релігійної громади натомість переконують, що своїми гаслами навпаки хочуть спростувати міф про кінець життя на Землі у 2012-му році.

"У нас був настрій тільки показати позитив і спростувати все, навпаки вселити в серця людей надію", - розповів секретар Буковинської конференції Церкви адвентистів сьомого дня Юрій Ватман.

Для цього адвентисти винаймають ляльковий театр і з кількагодинною перервою після дитячих вистав переконуватимуть - життя триватиме ще довго.

Чиновники від культури та правоохоронці в ініціативі ніяких порушень не побачили. Із дітьми релігійники перетинатися не будуть, орендну плату за приміщення та рекламу вносять згідно із законом. Невдоволені - чернівчани та представники традиційної християнської церкви.

"Я би напевне застерігав краян від об‘єктивного сприйняття цього, як непересічної істини. Адже базова теза християн що все має початок і все має кінець. Нам не відомого нічого про кінець власного життя, а говорити про теорії глобального – нам грішним людям не доступно", - зазначив протоієрей Микола.

Із вулиць та Інтернету обговорення рекламних приголомшливих гасел уже незабаром може переміститися в суди. На електронні адреси чернівчан уже почали надходити заклики об'єднатися заради покарання за провокацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.