Херсонська влада натякає хворим платникам податків, що Конституція - не для них

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.03.2011 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13569

У Херсоні через подорожчання бензину половина автомобілів “швидкої медичної допомоги” не виїжджає на виклики хворих.

Як повідомило кореспонденту УНІАН джерело в міській станції «швидкої медичної допомоги», ситуація дуже складна, адже пального для забезпечення повноцінного функціонування служби не вистачає, тому бригади “швидкої” виїздять виключно на екстрені виклики, а близько половини автомобілів станції простоюють.

Як повідомили у прес-службі мерії Херсона, проблема із забезпеченням міської станції "швидкої медичної допомоги" пальним виникла у зв’язку зі стрімким зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, внаслідок чого постачальники відмовлялися брати участь у відповідних тендерах, аргументуючи свої дії неможливістю передбачити рівень цін на довготерміновий період. Законодавство у сфері державних закупівель передбачає, що ціна на товар не може змінюватись протягом дії договору.

Враховуючи, що кошти в міському бюджеті на зазначені цілі передбачені у повному обсязі, без проведення встановленої чинним законодавством процедури державних закупівель отримати пальне для роботи автомобілів "швидкої медичної допомоги" неможливо. В лютому поточного року станцією було оголошено тендер на закупівлю паливно-мастильних матеріалів у ІІ кварталі 2011 року. Але повна процедура підготовки і проведення таких торгів триває значний термін.

Також в мерії зауважили, що шляхом розв’язання цієї проблеми стане проведення станцією декількох тендерів на рік - щоквартально.

За результатами спеціальної наради, проведеної за дорученням міського голови Володимира Сальдо, міська влада пообіцяла організувати безперебійну роботу міської станції "швидкої медичної допомоги" до 18 квітня - дати укладання договору за результатами тендеру на закупівлю паливно-мастильних матеріалів.

Наразі мерія Херсона збирає пальне для «швидкої допомоги» по комунальних підприємствах, підприємствах інших форм власності, в установах і організаціях міста.

Херсонська міська станція "швидкої медичної допомоги» обслуговує в середньому 320 викликів на добу. Її добова потреба у пальному становить 600 літрів.

Від “Аратти”: Конституція України гарантує громадянам право на життя та безкоштовне надання медичної допомоги.

Громадяни сплачують податки як на утрамання влади, так і фінансове забезпечення реалізації своїх прав, захищених Конституцією.

Ніде немає норми про те, що влада з якихсь причин може ігнорувати виконання Конституції. Отже, не зрозуміло, при чому подорожчання пального до виконання Конституції? Де, в якому законі зщафіксовано, що цінова кон'юнктура ринку є підставою не виконання посадовими особами влади свого прямого обов'язку?

Тому, позиція мера Херсона в нас викликає подив, як і очевидний факт відсутності в місті прокурора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.