Ізраїль розстріляв палестинських жінок і зняв облогу мечеті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.11.2006 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1357

Ізраїльська армія заявила про закінчення облоги мечеті в місті Бейт Ханун в Північній Газі. Солдати увійшли до будівлі, але усередині нікого не виявилося. За словами представника військових, бойовики, оточені в мечеті, сховалися, коли до неї наблизився натовп жінок.

Ізраїльські солдати почали стріляти по жінках, що сформували людський щит навколо мечеті. Дві жінки загинули. За словами очевидців, стіну будови зруйнували бульдозерами, після чого відбулася перестрілка.

Крім того, вночі в результаті ізраїльського повітряного нальоту знищено четверо бойовиків, що їхали в машині. Стверджують, що серед жертв і місцевий командир військового крила ХАМАС.

Нагадаємо, в середу ізраїльські військові зайняли місто Бейт Ханун. Вони оточили мечеть, в якій шукали притулку палестинські бойовики і десятки мирних жителів. В результаті операції загинули 20 палестинців і один ізраїльський солдат. Цієї ночі від ран помер чотирирічний хлопчик.

І президент, і прем'єр-міністр ПНА назвали різаниною операцію ізраїльських військ в Бейт Хануні.

Всього за час наступальної операції в секторі Гази загинули більше 300 палестинців, і половина з них – мирні жителі.

Нагадаємо, культові споруди у всі часи вважалися надійним притулком для всіх. У церкві, мечеті, храми вдавалися за захистом впродовж тисяч років, і ця територія вважалася недоторканною, повідомляє “Оглядач” іх посиланням на Бі-Бі-Сі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.