Запорізького громадського активіста, який судиться з КПУ за Сталіна, допитали в СБУ

Автор/джерело -  © Опір



Дата публiкацiї - 31.03.2011 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13573

Вчора Дмитра Харькова, який подав позов до КПУ за незаконне встановлення зображення Сталіна допитали слідчі СБУ.

30 березня члену оргкомітету мережі громадянської дії «ОПІР» та активісту «Нашої України» у Запоріжжі Дмитру Харькову було вручено повістку на допит у слідчому відділі СБУ Запорізької області у справі про пошкодження пам’ятника Сталіну.

Як повідомив Дмитро Харьков по завершенні допиту, у слідчому відділі він разом зі своїм адвокатом провів близько 1,5 години. На прохання слідчих він здав зразки ДНК, які мають порівняти із зразками, виявленими на місці події.

«Запитання, які мені задавали, стосувалися в основному підриву малої архітектурної форми Сталіна, який було здійснено 31 грудня 2010 року», - сказав він.

«На ці питання я, звісно ж, не міг дати відповідей по суті, адже не маю до цієї справи жодного відношення, - розповів Харьков. - П’ятеро людей можуть підтвердити, що у ту ніч я святкував Новий рік у їхній компанії».
Водночас активіст підкреслив, що виступає проти встановлення пам’ятника Сталіну у своєму місті і вважає, що влада має засуджувати не патріотів, які його зруйнували, а комуністів, які встановили пам’ятник катові українського народу. «На жаль, влада діє з точністю до навпаки, а спецслужби у цій ситуації опинилися заручниками політичних забаганок влади», - додав Харьков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.