Справа Гонгадзе. Марчук наполягатиме, щоб розібралися з наклепниками

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 31.03.2011 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13578

Екс-глава РНБО Євген Марчук звернеться до Генпрокуратури з вимогою розслідувати інсинуації, спрямовані на звернення уваги ГПУ на поведінку непричетних до «справи Гонгадзе».

Про це повідомив сам Марчук у четвер, 31 березня після допиту в ГПУ.

«У мене є одне питання, яке я буду ініціювати. Оскільки я сьогодні його не піднімав, це не є таємницею слідства. Протягом усього перебігу слідства у «справі Гонгадзе» якась група осіб займалася фальсифікацією та відведенням уваги журналістів, громадськості і певною мірою - слідства і «переведенням стрілок» на інших осіб, які не мали до цієї справи жодного стосунку», - заявив Марчук.

«Про це свого часу говорили ваші колеги (журналісти. - ред.) - Шолох і Володимир Бойко. За їх словами, їм за певну суму пропонували зробити журналістське розслідування, результатом якого вийшло б, що Марчук причетний до вбивства Георгія Гонгадзе. Крім того, всі пам´ятають т.зв. «Лист Пукача», яку він нібито написав з Ізраїлю і надрукував в онлайн-ЗМІ. У ньому теж говорилося про те, що «все організував Марчук». Зараз зрозуміло, що це писав не Пукач. І я сподіваюся, слідству це відомо. На подив, подібний аргумент навів екс-адвокат Пукача - Мусієнко. Думаю, він як адвокат попався на це, а можливо, йому хтось щось підсунув. Адже він тоді зробив сенсаційну заяву, що один з його клієнтів (міліціонер, який був його підзахисним і був близький до Кравченка, екс-міністра МВС. - Ред.), отримав від нього викривальні матеріали, де говорилося що замовником був один з кандидатів у Президенти і всі ці факти були зведені на мене», - повідомив Марчук.

«Все це дає мені право сформулювати звернення до ГПУ розслідувати те, що я назвав ... Я згадав лише 3 епізоди, а там їх 5 або 7. Хто цим займався? Адже це відведення уваги слідства, «переведення стрілок» на інших осіб і є елементом приховування або протидії слідству», - заявив Марчук.

Разом з тим екс-голова РНБО відмовився називати можливих замовників таких дій, але зазначив, що у нього «є свої підозри, хто це».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.