Наливайченко вважає, що немає проблеми з’ясувати, хто причетний до викрадення палестинця

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.04.2011 10:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13580

В разі, якщо палестинця Дірара Абу-Сісі з території Україні вивезли спецслужби, то така операція була незаконною, заявив екс-глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

За його словами, неможливо вивезти людину з України так, щоб про це не знали спецслужби.

"На той період, коли я працював, це було точно неможливо... Неможливо через кордон нелегально українця або іноземця перевезти, викрасти, заманити будь-яким чином. Я знаю, про що я говорю", - розповів Наливайченко.

За його словами, була запроваджена електронна система обліку в'їзду-виїзду, «в тому числі всі електронні рішення суду, боргові рішення".

"Якщо це працювали іноземні спецслужби, то ніхто не заважає, а у нас такі канали є, офіційно з'ясувати і Службі безпеки, і власне МЗС України, чи була така операція. Якщо вона була, то вона є цілком незаконною", - заявив Наливайченко.

Як відомо, Абу-Сісі є інженером, заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції. Палестинець зник з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого. Наступного дня він опинився у ізраїльській тюрмі. Через місяць Ізраїль офіційно підтвердив, що Абу-Сісі знаходиться у в'язниці. СБУ заявляє, що до них не звертались з проханням про допомогу у його затриманні.

Нагадаємо, посол Палестини закликав Україну вплинути на ізраїльскій уряд, щоб зберегти життя Дірара Абу-Сісі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.