Український “слуга народу” отримує за місяць стільки, скільки його “роботодавець” за 2 роки

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 2.04.2011 01:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13585

Після прийняття кошторису Верховної ради, дохід народного депутата України в 14 разів вищий, ніж середня зарплата по країні.

В Україні народні депутати отримують у десятки разів більше, ніж їх середній виборець. З урахуванням зарплатні та різних надбавок парламентар отримує близько 56 тис. грн на місяць.

Як відомо, 17 березня парламентарі прийняли новий кошторис Верховної ради. Державні витрати на власне утримання депутатів у цьому році сягнули рекордних 924 млн грн, що на 50 млн грн більше, ніж було в 2010-му, і на 230 млн грн перевищує показник позаминулого року, пише у своїй статті "Кореспондент".

Згідно з документом, щомісячно кожен з нардепів буде отримувати на руки близько 32 тис. грн на місяць – це зарплата плюс представницькі витрати. Такий дохід народного депутата України в 14 разів вище, ніж середня зарплата по країні.

Подібний розрив у заробітках парламентарів і простих громадян виглядає фантастичним для будь-якого європейця або північноамериканця. Зокрема, у Великобританії парламентар отримує в місяць з казни лише в 2,9 рази більше, ніж середній британець. У Франції ця різниця становить 2,6 на користь місцевих депутатів, а в США - 4,3.

Крім того, українські дані легко відкоригувати, збільшивши відрив нардепів від рядових громадян - депутати на додаток до зарплати отримують також безліч матеріальних заохочень і пільг.

Таким чином, з урахуванням різних надбавок витрати бюджету на одного парламентаря становлять 56 тис. грн на місяць. Середньому українцю треба працювати два роки, щоб отримати стільки ж.

Видання також наводить думку голови парламентського комітету Грузії з інтеграції з євроатлантичними структурами Давида Дарчіашвілі, який зазначає, що члени парламенту не повинні бути бідними, але і жити багато краще народу вони права не мають.

"Особливі привілеї для одного класу - це пережитки радянських часів, які потрібно викорінювати", - підкреслює Дарчіашвілі.

Від “Аратти”. Можливо ця інформація змусить задуматися пересічного виборця - чи варто утримувати таких "слуг"?



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.