У київському метро зловмисники намагалися влаштувати аварію. Вагон дивом не зійшов з рейок

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.11.2006 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1359

Охорона Київського метрополітену не виключає, що створення аварійної ситуації між станціями “Гідропарк” і “Лівобережна” Святошинсько-Броварскої лінії 1 листопада, є навмисним замахом на життя і здоров`я людей.

Про це пише "Газета по-киевски".

Так, за словами головного ревізора КП "Київський метрополітен" Валерії Мелещенко, зловмисники перелізли через огорожу, яка захищає відкриту лінію метро, незважаючи на колючий дріт.

"Кронштейни, на яких він кріпиться, погнулися до горизонтального стану. Можливо, хтось вирішив таким чином “пожартувати” у годину пік", - сказала вона.

За інформацією Мелещенко, спочатку на шляху між станціями "Гідропарк" і "Лівобережна" – у бік станції "Лісова" – був кинутий шматок залізної будівельної арматури завдовжки близько 4 м і діаметром майже 16 мм.

У цей час у бік станції "Лісова" від станції "Гідропарк" рухався поїзд, який цю арматуру збив. Сталося коротке замикання, знялася напруга з контактної рейки і зупинився рух поїздів на ділянці від станції "Дніпро" до станції "Лісова".

"Зловмисникам цього здалося замало. Окрім арматури, вони підкинули на рейки ще 4-5 обрізаних гілок діаметром із кулак. Якби наступний поїзд наїхав на них, то наслідки могли б бути набагато гіршими. Але поїзд залишився стояти на станції "Гідропарк", - повідомила Мелещенко.

Вона припускає, що арматуру і гілки, швидше за все, "жартівники" стягнули на одному з будівництв, розташованих поряд зі станцією "Лівобережна".

Проте, за словами Мелещенко, ніхто зловмисників не бачив, оскільки було вже досить темно. Справу розслідує міліція.

"Подібні випадки можна розцінювати як навмисний замах на життя і здоров`я людей. Адже міг зійти вагон із рейок", – заявляє головний ревізор.

За словами начальника Центру зв`язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука, цього дня по телефону загрожували терактом у метро.

Близько 10-ї години ранку невідомий зателефонував на "02" і погрозив висадити заховану на станції метро "Хрещатик" бомбу, якщо йому не виплатять 20 тисяч доларів.

Спецслужби оглянули не лише станцію "Хрещатик", але й інші станції, але нічого вибухонебезпечного не виявили.

Як відомо, рух поїздів метро на Святошинсько-Броварській лінії припинився о 19.06 через пошкодження контактної рейки. Під час відновлювальних робіт рух був організований в реверсивному режимі по радіусу ст. "Дніпро" – ст. "Академмістечко".

Один поїзд працював між станціями "Арсенальна" і "Дніпро". О 20.10 рух по Святошинсько-Броварській лінії було відновлено повністю.

У метрополітені після цього випадку відразу ж пригадали давній проект – накрити всю лівобережну гілку дахом. Про це йшла мова ще при Омельченко. Фахівці говорили, що в результаті стане простіше експлуатувати метро – не буде перепадів температур, згубного впливу на потяги вітру й опадів. Звичайно, і безпечніше було б. До будівництва планувалося залучити інвесторів – натомість вони могли б відкрити торгівлю на нових площах. Проте з приходом нової команди в мерію про проект забули. Нагадали про нього знову, коли заммера із питань транспорту Іван Салій недавно інспектував будівництво другого виходу на станції «Дарниця». І ось в середу – ще одне нагадування. Треба сказати, дуже гучне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.