Мери міст Донеччини не можуть знайти прикладів обіцяного покращення життя виборців

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 4.04.2011 12:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13592

Мерам міст Донбасу все складніше на тлі зростання цін на продукти харчування і тарифів на послуги ЖКГ пояснювати жителям регіону, що зроблено Партією регіонів для поліпшення життя.

Про це Донецький міський голова Олександр Лук´янченко сказав під час XXII конференції Донецької обласної організації Партії регіонів.

«Останнім часом, коли зростають ціни на продукти першої необхідності, ціни на паливно-мастильні матеріали, на комунальні послуги, все важче і важче пояснювати простому жителю Донбасу, чому і що зроблено нашою політичною силою для поліпшення життя, які пріоритети отримає Донбас від реформ, що почалися», - відзначив донецький градоначальник.

Як один з прикладів він розповів, що в Донецьку за послуги ЖКГ в 2010 році жителі міста заплатили 1 млрд 55 мільйонів гривень, і з цієї суми 385 мільйонів гривень відразу ж пішло на податки, а «жалюгідна частина залишилася на підтримку аварійного житлового фонду».

«В інших містах Донбасу ця ситуація ще гірша. Яка додана вартість може бути на квартирну плату на житловий фонд, якому більше 50 років!», - зазначив О. Лук ´янченко.

Міський голова Донецька звертався до Кабінету міністрів і Верховну Раду з пропозицією залишити на рахунках комунальників 20% ПДВ, який вони зараз платять, щоб ці гроші використовувалися на реновацію конструктивів житлових будинків. Але, за словами мера, чиновників вищого рангу ця проблема не хвилює.

«Крім гірких пілюль, які підносяться, і неминуче призвело до реформи, необхідно іноді підносити і якісь солодкі пряники народу. Ось в частині питання податку доданої вартості, зниження податків в житлово-комунальному господарстві - це основне питання. Не можна сьогодні прирівняти житлово-комунальне господарство до високорентабельного рівня промисловості країни. А у нас все на одному рівні і всі платять однаково », - заявив Лук ´янченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.