Кравчук побачив, як влада відгризла ноги Януковичу

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.04.2011 13:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13594

Екс-президент України Леонід Кравчук стверджує, що це він переконав Віктора Януковича в тому, щоб нову Конституцію написала Конституційна асамблея.

"Це вже великий плюс для Януковича", - сказав Кравчук.

Кравчук вважає, що з рук президента варто забирати повноту влади, і сам він має намір змінити Конституцію у цій частині. На зауваження, що, мовляв, Янукович може чекати від нього, навпаки, посилення своєї влади, "що ви напишете, щоб зробити його гетьманом чи імператором України", екс-президент запевнив, що Янукович знає його точку зору.

"Крім того, якщо він бачить, що система вже відгризла йому ноги і добирається до живота, йому залишається тільки одне – або зруйнувати систему, або стати Сталіним. Тобто сконцентрувати в себе всю владу і стати тоталітарним лідером. Знаючи, що Україна з цим не погодиться, бо не той час - це не 19 століття", - сказав Кравчук.

На запитання, чи не вийде так, що асамблея просто легалізує рішення, яке напишуть на Банковій, Кравчук відповів: "Ви вірите в те, що я підпишу те, що для мене напишуть на Банковій? Я, людина, яка не ставить завдання бути прем’єром чи президентом? У мене залишилось небагато часу для свого життя, і я не хочу, щоб на схилі моїх літ мені сказали, що я пішов на зговір! Я заявляю офіційно, що ми (науково-експертна група зі створення Конституційної асамблеї ) напишемо проект Конституції, підпишемо - всі 20 осіб, опублікуємо і передамо Президенту.

Від “Аратти”: при всій повазі до Леоніда Макаровича, можемо зауважити, що, як на наш погляд, ігрища навколо Конституції - не більше ніж черговий лохотрон.

На наше перконання, щоб вирішити, погана Конституція чи ні - варто б для початку навчити наших чиновників, починаючи від найвищих, просто виконувати вимоги Закону прямої дії. І балачки на тему "поганої Конституції" - це не більше, як недолугі спроби випрадати себе і подєльників, які її постійно порушують.

Насправді, нам громадянам, Конституція не заважає жити. Бо ми ще жодного разу не відчули у реальному житті результат її виконання в повному обсязі. Натомість, влада традиційно й безкарно паплюжить наші конституційні права. І взагалі, напевно, не Президенту і не парламенту вирішувати, погана чи гарна Конституція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.