Нардеп Гриценко вимагає звільнення корупціонера Єжеля

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 4.04.2011 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13596

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко пропонує уряду звернутися до президента Віктора Януковича з проханням звільнити міністра оборони Михайла Єжеля.

З такою вимогою він звернувся до першого віце-прем'єра України Андрія Клюєва в понеділок, 4 квітня, під час засідання погоджувальної ради.

«Вже ваше Міністерство економіки Єжель корумпує. Але вас, як чиновника, це повинно було б вже зупинити», — заявив Гриценко.

Він нагадав, що коли виник скандал із закупівлями продуктів для харчування солдатів, уряд вніс законопроект, який парламент дуже швидко підтримав і президент відразу підписав. Даний законопроект давав право продовжити договір щодо постачання харчування солдатам до 31 березня.

Він так само підкреслив, що за цей час М.Єжель мав провести нові тендери. «Міністр і не збирався цього робити, і закінчилося все ще одним корупційним скандалом», — додав Гриценко.

«Вже з цього питання ведеться розслідування у Міністерстві економіки. І я б хотів, щоб таке ж розслідування уряд провів і в Міністерстві оборони», — сказав голова комітету.

За словами Гриценка, у цій ситуації відповідальність несе Єжель.

«Поки закон про Кабінет міністрів не підписано, я прошу вас, внесіть подання від уряду президентові про звільнення Єжеля. Тому що потім у вас такого подання вже не буде», — сказав Гриценко.

У свою чергу, Клюєв повідомив, що на даний момент йде розслідування з даного питання у Міністерстві економіки, і заступника міністра економіки відсторонено від своїх обов'язків, і «ймовірно він буде звільнено».

«На даний момент і в Міністерстві економіки, і в Міністерстві оборони теж йде службове розслідування», — повідомив перший віце-прем'єр.

«Дзеркало тижня. Україна» неодноразово писало про тіньові потоки і дивні відносини з постачальниками в Міністерстві оборони.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Віктор Янукович вкотре нагадав про «покращення життя вже сьогодні», пообіцявши, що позитивні зміни в армії відбудуться вже найближчим часом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.