Продавці з боєм відстояли київський авторинок

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 5.04.2011 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13606

Вчора на авторинку в Києві відбулася «сутичка» між торговцями і КП «Благоустрій». На ринку на бульварі Перова, де вже 25 років київські автолюбителі купують запчастини, покришки і все необхідне для машин, хотіли знести 103 кіоски.

Як повідомляє «Сєгодня», близько 50 торговців чинили лютий опір. Незважаючи на вихідний день, вони моментально приїхали на ринок і почали обороняти свої МАФи. У результаті комунальники знесли один кіоск і поїхали.

Продавці кажуть, що будуть навіть вночі стерегти свої кіоски.

Як пояснили в главку з благоустрою, демонтаж яток пов´язаний з тим, що у МАФівців немає дозвільних документів на торгівлю.

«Підприємцям відправляли приписи надати ці документи, або самим провести демонтаж ще 15-16 березня. Але вони не реагували на ці прохання», - сказали в главку.

Продавці стверджують, що їх ніхто не попередив про знесення.

«Вагончики на колесах хочуть замінити на стаціонарні кіоски. Але нас не попередили, і ми не встигли винести свій товар», - розповів один із продавців.

Тепер такі перевірки МАФів, як на авторинку, так і в інших місцях міста, будуть постійними. У Києві прийняті нові правила встановлення МАФів. За словами заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, рішення дозволить місту створити базу-реєстр усіх кіосків, які раніше встановлювали, де попало.

«Нові правила зроблять власників МАФів більш захищеними. З них більше не будуть вимагати хабара за місце. Отримавши дозвіл, вони зможуть спокійно працювати», - заявив Мазурчак.

Нагадаємо, вчора з´явилася інформація про напад на авторинок, який знаходиться в Києві на бульварі Перова.

«Братки зносять кіоски і трощать їх разом з товаром. Причому поряд з бандитами так само діють працівники благоустрою та міліції. Підстав такої поведінки (ринок не є стихійним і офіційно зареєстрований) ніхто не пояснює, посвідчення ніхто не показує, своїх прізвищ не називає», - йшлося в повідомленні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.