Завтра земляки-виборці прийдуть до Януковича захищатися від нардепа-регіонала

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 5.04.2011 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13612

На позмінних зборах гірники ДП «Макіїввугілля» прийняли рішення завтра, 6 квітня, пікетувати адміністрацію Президента України.

Сьогодні до столиці автобусами буде відправлено понад 200 представників макіївського державного об´єднання, яких делегувала кожна з дев´яти його шахт.

Як повідомив заступник голови Незалежної профспілки гірників Донбасу, керівник міської організації НПГД Ігор Дятлов, «акція шахтарів викликана тим, що Державна виконавча служба заблокувала рахунки вугільного об´єднання після того, як судові інстанції задовольнили позови на користь бізнес-структур народного депутата від Партії регіонів Андрія Орлова».

Більш того, за словами профспілкового лідера, з рахунків ДП ​​«Макіїввугілля» було знято понад сім мільйонів гривень, призначених для виплати заробітної плати гірникам об´єднання.

«Сьогодні ми не можемо не тільки виплатити людям зарплату, але й придбати обов´язкові засоби індивідуального захисту, необхідне обладнання, перерахувати податки, - стверджує Дятлов. - У Президента Віктора Януковича ми маємо намір просити допомоги у вирішенні ситуації, критичної ситуації».

У «Макіїввугілля» стверджують, що не відмовляються від виплати боргів, ось тільки Державна виконавча служба не мала права ані закривати рахунки об´єднання, ані знімати з них кошти, призначені на зарплату шахтарям, так як це першочергові платежі. А повернення кредиторських боргів передбачене тільки платежами четвертої категорії. На думку керівництва вугільного об´єднання, саме таким чином Орлов мстить за те, що «Макіїввугілля» раніше розірвало з ним комерційні відносини.

Як повідомлялося раніше, ще наприквітні 2010 року підконтрольна Орлову компанія «Енергоімпекс» відсудила у ДП «Макіїввугілля» за кредиторською заборгованістю 58 млн. грн. До цього інша бізнес-структура Орлова «Макіївпромтранс» відвоювала у вугільного об´єднання за борги всю його вантажно-транспортну мережу. Таким же чином бізнесмен-депутат відібрав у «Макіїввугілля» ЦЗФ «Пролетарська».

У результаті Орлов консолідував левову частку кредиторських боргів найбільшого державного вугільного об´єднання. Крім нерухомості в цілому його компанії відсудили у «Макіїввугілля» 110 млн. грн. Як заявляють в об´єднанні, збирався народний депутат відібрати і одну з найбільш перспективних макіївських шахт «Чайкіно». Андрія Орлова називають одним з претендентів на приватизацію вугільних активів ДП ​​«Макіїввугілля».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.