Нардеп Москаль стверджує, що палестинця викрали “орли Могильова”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.04.2011 15:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13614

Депутат Верховної Ради Геннадій Москаль заявляє, що до зникнення палестинця Дірара Абусісі має пряме відношення міністерство внутрішніх справ.

Про це йдеться в повідомленні, надісланому прес-службою Москаля.

"Проведене мною депутатське розслідування, а також інформація з джерел МВС (яка потребує розслідування з боку Генпрокуратури), вказує на те, що до зникнення палестинця має пряме відношення МВС", - йдеться в повідомленні.

За його словами, МВС має свого представника в Ізраїлі, до якого й звернулася ізраїльська поліція по допомогу в затриманні та передачі Дірара Абусісі.

"Ізраїльтяни проінформували українську сторону про місце проживання палестинця (м.Харків), наявність у нього дружини та дітей, громадян України, та наміри отримати українське громадянство", - зазначив він.

Він нагадав, що 17 лютого 2011 року працівники УМВС у Харківський області без будь-яких підстав вилучили в Абусісі палестинський паспорт, який віддали наступного дня – 18 лютого перед тим, як Абусісі збирався сідати на потяг до Києва.

"За моєю інформацією, на залізничній станції в Полтаві працівники УМВС у Полтавській області насильно висадили палестинця з потягу і перевезли до аеропорту в Київ. Тут Абусісі посадили на літак і видворили з України на підставі статті 32 закону про правовий статус іноземців", - зазначає Москаль.

"В аеропорту працівників міліції з палестинцем уже чекали представники ізраїльської поліції, які за попередньою домовленістю прибули до України, і в подальшому доставили Абусісі в Ізраїль", - розповів Москаль.

"Історія зі зникненням Абусісі поставила під сумнів дієздатність спецслужб України загалом, а також піддала небезпеці громадян України, котрі працюють в арабських країнах, і можуть стати об’єктом помсти з боку ісламських фундаменталістів", - попереджає він.

Водночас наприкінці повідомлення Москаль зазначає: "Якщо я помиляюся в своїх висновках, або маю не зовсім правдиву й точну інформацію, закликаю всіх причетних до справи Дірара Абусісі оприлюднити дані – яким чином палестинець потрапив до Ізраїлю".

Раніше МВС заявило, що "запитів чи звернень компетентних органів третіх держав на адресу МВС України щодо затримання на території України Абусісі для подальшого перевезення за межі держави не надходило.

А міністр Анатолій Могильов пообіцяв попросити від ізраїльської сторони відповідь, яким чином з України до Ізраїлю потрапив Абусісі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.