Агітки і життя. Реформи Януковича нагадують маніпуляції наперсточників

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 6.04.2011 10:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13622

Президент Віктор Янукович скоротив кількість керівників у Адміністрації Президента і Раді національної безпеки і оборони. Згідно з Указом Президента, в апараті РНБО будуть звільнені більше половини службовців.

Тим часом чисельність співробітників АП зросте - в адміністрації вводиться новий інститут радників-керівників головних управлінь, а кількість головних управлінь з 11 збільшується до 15, пише "Коммерсант Украина".

Згідно з указом "Деякі питання Адміністрації Президента України", гранична чисельність співробітників АП збільшується з 424 до 514 осіб.

Основні зміни стосуються заступників голови адміністрації. З дев'яти заступників вирішено залишити трьох, в тому числі одного першого. На своїх постах залишилися перший заступник глави АП Ірина Акімова, заступник голови АП - керівник головного управління з питань регіональної та кадрової політики Станіслав Скубашевський та заступник глави АП - керівник головного управління документального забезпечення Олег Рафальський.

Президентським указом в АП вводиться інститут радників-керівників головних управлінь. Назви їх посад співзвучні з посадами багатьох колишніх заступників глави АП. Наприклад, з'явилася посада радника президента-керівника головного управління з питань судоустрою. Ним став колишній заступник глави АП - керівник головного управління з питань судової реформи та судоустрою Андрій Портнов.

Слід зауважити, що радники в результаті реформи не втратять статусу, який вони мали будучи заступниками глави АП. Згідно з президентським законопроектом "Про державну службу", внесеного до парламенту 25 березня, радники глави держави зараховуються до вищої групи чиновників "А-1".

Одним з небагатьох "скорочених" заступників, чиї повноваження в АП все ж скоротяться, виявилася Ганна Герман. Раніше в її підпорядкуванні знаходилося чотири структури: головне управління з питань комунікацій, прес-служба президента, управління з підготовки виступів президента і головне управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань. Зараз вона стала радником-керівником головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань.

У той же час в указі докладно розписані повноваження прес-секретаря, яким з 17 березня є Дарина Чепак, а також зазначено, що керівництво діяльністю прес-служби здійснює прес-секретар президента.

В АП створено 15 головних управлінь, що на 4 більше, ніж раніше. Зокрема, посилений силовий блок, замість одного головуправління створено два: з питань політики безпеки і оборони та з питань діяльності правоохоронних органів. Вперше також створені головні управління із забезпечення доступу до публічної інформації та з питань конституційно-правової модернізації (очолила Марина Ставнійчук), а також з питань реформування соціальної сфери.

Між тим розширення штату АП Янукович компенсував скороченням більш ніж на 50% чисельності апарату Радбезу. Згідно з указом, граничну кількість співробітників апарату РНБО встановлено на рівні 90 осіб. Із семи заступників секретаря РНБО звільнені четверо. Їхні прізвища поки не називаються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.