Під гаслом дешевого житла для народу та базарів Азаров об’єднав забудовників?

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 6.04.2011 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13626

В Україні створено Конфедерацію будівельників. Її представник буде відвідувати засідання Кабміну.

Про це під час засідання уряду розповів прем'єр-міністр Микола Азаров.

"У мене вчора відбулась дуже конструктивна дискусія з представниками будівельної галузі. Вони розуміють, що так далі жити не можна, тому створили Конфедерацію будівельників. Це наш новий серйозний партнер. Чому для нас будівництво настільки пріоритетне? Бо ми націлені на те, щоб вирішити будівельну проблему. Власне житло у кожної родини - це базовий показник якості життя. До того ж будівельна активність генерує велику кількість робочих місць. Будівництво інфраструктури означає ріст усієї економіки", - зазначив Азаров.

"Ми зацікавлені у тому, щоб створити комфортні умови для будівельної галузі. Уряд та Нацбанк розроблять механізм цільового кредитування спорудження соціального житла з найнижчими ставками на ринку", - пообіцяв голова уряду.

За його словами, поточного року на іпотеку виділяють 1 млрд. гривень, а наступного - 10 млрд.грн. Цими грошима компенсуватимуть ставки кредитів.

"В Україні створиться постійна рада для роботи будівельного комплексу та розгляду будівельних проектів. До цього будуть залучені багато міністерств. Вважайте, що я призначаю відповідних міністрів всеукраїнськими виконробами", - заявив Азаров.

Крім того, він повідомив, що учора проінспектував будівництво ринків сільськогосподарської продукції, і назвав їхнє створення "ривком для продовольчого ринку".

"Відсутність умов для зберігання овочів та фруктів призводить до коливання цін на них. Цю причину має усунути створення таких ринків", - вважає чиновник.

Голова уряду відзначив роботу по спорудженню ринків владою Києва, Львова та Донецьку і висловив невдоволення запорізькою та херсонською владами. Азаров сказав, що зволікання у цьому випадку недопустиме.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.