СБУ зафіксувала справжні досягнення уряду Азарова: бізнес прямує у тінь

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 6.04.2011 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13628

Торік близько 60 млрд грн (20% держбюджету) було виведено з-під оподаткування через «конвертаційні центри».

Про це йдеться в аналітичній записці Служби безпеки України, текст якої має в своєму розпорядженні ZN.UA.

За даними СБУ, лідером за кількістю коштів, що пройшли через конвертаційні центри, є Київ — 18 млрд грн. Слідом за ним розташувалися Дніпропетровська область — 13 млрд, Донецька — 10 млрд, Одеська — 7 млрд, Харківська — 1 млрд і Запорізька — 0,7 млрд.

Окремо представники СБУ акцентували увагу на появу в Україні нового явища: «сертифікованих майданчиків», переведення в готівку грошей через які всіляко заохочується.

За даними правоохоронців, 8% прибутку такого майданчика спрямовується до державного бюджету, 2% - до спеціального фонду (призначення не вказано). Власне прибуток організаторів схеми складає близько 2-5%. СБУ уточнює, що в результаті діяльності подібних майданчиків оплата послуг з конвертації у 2010 році зросла від звичайних 4-6% до 10-15%.

Окремо автори документа повідомляють, що збільшення оплати послуг з конвертації призвело до того, що багато підприємств опинилися на межі рентабельності, внаслідок чого почали піднімати ціни.

Раніше українські підприємці повідомили про те, що послуги «конвертаційних центрів» зросли з 3-5% до 7-10% від суми, а кількість конвертаційних центрів різко зменшилася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.