Українська влада радісно дозволила “помаршувати” антиукраїнським силам

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.11.2006 20:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1363

В Одесі, Харкові, Сімферополі та Севастополі відбувся “Російський марш”. У Києві на заваді стали українські патріоти.

Бесарабка, 4 листопада.

Відкрокував «Русскій марш» на українськими теренами. Акції під хоругвами та російськими прапорами відбулись в Одесі, Харкові, Сімферополі та Севастополі. У столиці хода не відбулась, а от бійка і арешти були.

Проросійські сили вибрали місце зустрічі біля Бесарабського ринку. Туди ж почали стікатися основні сили націоналістів. Акція протесту була ними офіційно заявлена на час 10:00-15:00. "Росіяни", а вірніше, молоді хлопці-студенти, почали було збиратися, але швидко розсмокталися, бо сили патріотичних сил значно їх переважали. Проте вже тут, біля Бесарабки, сутички періодично траплялися, за годину-півтори перебування там було затримано близько 15 осіб, повідомляє Портал Українця.

Весь цей час патріоти стояли в подвійному оточенні екіпірованої міліції. Далі координатори антимітингу, домовились з правоохоронцями (ой погане тут це слово, чесно!), аби вони пустили колону до Софіївської площі, точніше, до пам’ятника Б.Хмельницькому. Рушили, знову ж таки в оточенні міліції, на місце. Чому туди? Бо "росіяни" вбачали в гетьмані певний об’єднавчий символ і хотіли покласти квіти до цього пам’ятника. Отже, треба було цьому завадити. Хоча частина мети вже і так була досягнена: "росіяни" не пройшли вулицями міста.

На час підступу до Софії антидемонстрантів налічувалося більш як 60 чоловік. За повідомленнями, "росіяни" мали класти квіти в 13:00, але на той час вони не з’явилися. Кульмінація наступила опів на другу, коли організатори антимітингу вже, оголосивши "перемогу, що покидьки не змогли пройти вулицями міста", сказали про завершення демонстрації. Патріоти роззосередились групками, але ще не розходились. І тоді, з боку Михайлівського Золотоверхого, з’явилась невелика група (10-15) людей, немолодих, статечно одягнених, видно, представників якихось організацій чи й просто гостей від "північного сусіда", з букетом квітів. Найкмітливіші націоналісти зрозуміли, що то таке, по одному по двоє кинулись до пам’ятника, аби завадити покладанню квітів. За ними побігли міліціонери, почали їх "пакувати" і засаджувати в "кпз на колесах". Всього тоді було затримано більш ніж 5 осіб. Міліція вишикувалась стінкою перед пам’ятником, "гості" безперешкодно поклали квіти, постояли хвильку і пішли собі. Хоч організатор антидемонстрантів та і інші лаяв їх дуже сильно і в голос, в гучномовець. А "гості" хитро мружили очі і криво посміхалися.

Внаслідок зіткнень між представниками всеукраїнської(!) організації "Російський рух" та львівського відділення Української Народної Самооборони (УНСО) на Софійській площі в Києві під час проведення "російського маршу", затримано 39 осіб.

Одного з представників "Російського руху" серйозно травмовано.

Про це повідомили в центрі громадських зв’язків головного управління МВС у Києві в суботу, 4 листопада.

Щоб відсвяткувати російський день народної єдності, представники російських громад та євразійського союзу молоді – вийшли і на вулиці Одеси, Харкова, Сімферополя та Севастополя. І хоч кількість учасників була меншою, аніж планувалося, у цих містах Руський марш таки відбувся.

День народної єдності – державне свято Росії, яке відзначається лише другий рік. За даними соціологів, майже половина росіян до цього дня ставляться негативно.Тож туристів у Києві та просто перехожих більше дивувала не кількість міліції на вулицях, а ті українці, які вийшли святкувати російський день на Хрещатик.

На відміну від української (а чи справді української?), молдавська влада розігнала “Імперський марш”

Органи влади Молдови не дали активістам Євразійського союзу молоді провести в столиці країни "Імперський марш", повідомляє Lenta.Ru.

На офіційному сайті Євразійського союзу молоді повідомляється, що в Кишеневі заарештовані лідер ЄСМ-Молдова - Войцеховський і лідер ЄСМ-Москва Нікітін.

Планувалося, що учасники аналога "Російського маршу" - "Імперського маршу" пройдуть у Кишиневі вулицею Штефана чел Маре, повз Верховну раду і Адміністрацію президента Молдови до пам`ятника Пушкіна. Проте правоохоронці доступ на вулицю Штефана чел Маре перекрили.

Учасники "Імперського маршу" з гаслами: "НАТО - геть з Молдови!", "Воронін - чемодан, вокзал, Брюссель!" і "Слава Росії, Слава Молдавії, Слава Імперії", - спробували здійснити марш проспектом Ренаштарій. Проте в районі парку Кафедрального собору демонстрантів зупинили співробітники правоохоронних органів, які й розігнали акцію.

Марш російських шовіністів був заборонений і в самій Росії

4 листопада в Москві в День народної єдності масовий захід націоналістів під назвою "Російський марш", про підготовку якого заявляв Рух проти нелегальної імміграції (ДПНІ), так і не відбувся.

Напередодні влада Москви заборонили його проведення, а прокуратура пригрозила всім, хто порушить заборону, найсуворішими заходами. У результаті організатори "маршу" ухвалили рішення приєднатися зі своїми прихильниками до санкціонованого мітингу партії "Народна воля", що проходив на вулиці Дівоче поле.

Акція на Дівочому полі зібрала близько тисячі чоловік, які мітингували протягом години, а потім розійшлися. Через три години так само без пригод в Москві на Болотяній площі завешився мітинг, організований під гаслом "За Росію без фашизму!".

Акції, аналогічні "Російському маршу" були заплановані й в інших містах Росії, причому в деяких з них вони також були заборонені міською владою. Проте невеликим групам націоналістів вдалося вийти на вулиці у кількох містах Далекого Сходу, Сибіру і європейської частини Росії, а в Петербурзі міліції довелося застосувати сльозогінний газ, щоб припинити сутичку між "фашистами" і "антифашистами".

У різних мітингах, що пройшли в минулу в суботу в Москві, взяли участь 4,5 тис. чоловік, повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах, посилаючись на дані МВС РФ.

За його словами, громадський порядок на цих мітингах забезпечували 7800 міліціонерів.

"559 чоловік - порушники громадського порядку - були затримані в Москві в ході проведення цих мітингів, з них, на 156 чоловік були складені адміністративні протоколи за різні порушення, наприклад, за вихід на смугу вуличного руху",
- сказав співбесідник агентства.

Від "Аратти". Ну, і яку повагу до себе може викликати українська влада у світової громадськості ? Вона "не помітила" антидержавних заходів у себе під носом, а то й відкрито підтримала їх.

Виникає питання, - а який же, власне, статус має держава в якій ми проживаємо? Колоніальної республіки, де зальотному зброду дозволяється робити все що завгодно, бо вони ж виступають з проімперськими гаслами?! Чи кримінальної зони, де всім заправляють "півники", через те, що "пахан" (або ще гірше - "кум", начальник зони) тимчасово відсутні? Чи наші правоохоронні органи вже служать не народу України, а тим самим проімперським "півникам"?

Може варто нагадати - кріпосне право було скасоване ще 1861 року, а дехто ну ніяк не може позбавитися компексу раба. Почніть поважать себе, шановні, тоді вас почнуть поважать інші. І в тій же самій Росії, наприклад.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.