Доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ висловила занепокоєння щодо згортання демократії в Україні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2011 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13637

Доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ висловила занепокоєння щодо згортання демократії в Україні.

Про це сьогодні заявила Доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ щодо України Маріетта де Пурбе-Лундін під час зустрічі з лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко, повідомила прес-служба партії.

«Наприкінці минулого року в резолюції ПАРЄ по Україні ми вже висловлювали своє занепокоєння щодо згортання демократії в Україні. На жаль, ситуація не покращилася», - наголосила вона.

За словами Маріетти де Пурбе-Лундін, особливу стурбованість у ПАРЄ викликає те, як було прийнято зміни до Конституції, якість судової реформи, яку було прийнято з великим поспіхом, не очікуючи та не зважаючи на висновки Венеціанської Комісії, та проведення місцевих виборів, які визнані такими, що не відповідають європейським стандартам.

У цьому зв‘язку Маріетта де Пурбе-Лундін закликала владу України дотриматись своїх обіцянок щодо реформування судової системи та виборчого законодавства у відповідності з рекомендаціями Венеціанської Комісії та ПАРЄ.

Тимошенко подякувала ПАРЄ за підтримку розвитку демократії в Україні та наголосила, що зараз наша країна потребує спільних зусиль української опозиції, громадянського суспільства та міжнародної спільноти у цій сфері.

«Ми повинні рішуче діяти, щоб не допустити встановлення авторитаризму в Україні та повернути нашу державу до демократії і реальної європейської перспективи», - підкреслила Тимошенко.

Під час зустрічі йшлося також про інші аспекти моніторингу ПАРЄ щодо України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.