Скаути змагалися в українознавстві

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 5.11.2006 21:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1364

У Києві скаути змагаються в інтелектуальних змаганнях з українознавства. Тема - українське село. Молодь доводить - люди перестануть виїжджати у великі міста, тільки-но у селах з'являться мистецькі заклади та інфраструктрура для сільського туризму.

Переваги зеленого туризму, конкурс театральних постановок про життя українського села та вибори Гетьманича та Гетьманівни. Усе це молоді пластуни презентували глядачам. Найохочіше оглядали оригінальні екпонати: макети церков з різних куточків України. Презентували навіть храми зі солодощів та бісеру. За словами організатора Орликіади-2006 Славка Юрчишина, тема свята - дуже актуальна. Адже українське село вмирає, і врятувати його зможе тільки молодь.

Пластунка Аня Ющенко готувалася до цьогорічної Орликіади півроку. Вона - головна претендентка на отримання титулу Гетьманівни. Дівчина каже, змагатися за перемогу - дуже цікаво.

Лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський, який є членом журі "Орликіади-2006", із цікавістю переглядав виступи пластунських команд. Особливо, коли ті презентували сільські подвір'я з різних регіонів України. Утім Положинський каже - у святі таки є свої недоліки.

Орликіада-2006 завершиться у неділю. Тоді нагородять пережців та презентують теми і завдання для пластунів на наступний рік. А кульмінацією цьорічного свята стане святковий гала-концерт за участю рок-гуртів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.